Skip to content

Kaikki saunamökkivalmistajat 2022

Tältä sivulta löydät listauksen kotimaisista kiinteitä pihasaunoja, saunamökkejä ja muita saunarakennuksia valmistavista yrityksistä. Artikkelissa mukana kymmeniä esimerkkimalleja julkisivukuvineen, pohjapiirroksineen ja hintatietoineen! Tästä keväällä 2021 päivitetystä jutusta saat inspiraatiota myös oman saunarakennuksen suunnitteluun.

Voit ladata artikkelin nyt myös yhtenä PDF-tiedostona!

Tähän artikkeliin on päivityshetkellä toukokuussa 2021 bongattu netistä 40 eri kiinteiden saunarakennusten tuotemerkkiä. Kiinteä rakennus on heikosti määritetty käsite, mutta tarkoittaa toisaalta sitä, että saunaan vaaditaan rakennuslupa ja sen jätevedet täytyy asianmukaisesti käsitellä.

Nyt mukana jopa 40 valmistajaa!

Niin sanottuja tynnyri- ja peräkärrysaunavalmistajia ei ole sisällytetty tähän listaukseen. Osalla listatuista valmistajista on kuitenkin myynnissä myös kelluvia tai ns. jalassaunoja, kuten listasta näkyy. Jutun lopussa myös linkit kotimaisiin osittain maan alle rakennettaviin saunoihin (3kpl) sekä maininta suosituimmista ulkomaisista saunoista.

Listaus on ensisijaisesti valmistajalähtöinen, mutta mukana on myös suomalaisia saunabrändejä joiden valmistaja voi olla ulkomainen. Jos suomalainen tuote on uudelleenbrändätty designia muuttamatta, on listattu vain alkuperäisvalmistaja.

Kumppaninostot
ehtasauna logokurkista Ehtasaunan esimerkkimallia

Lista ei ole täydellinen! Ilmianna listalta puuttuvat valmistajat, joiden mallisto löytyy netistä vaikkapa sivun alaosan kommentti-toimintoa käyttäen!

Saunamökkivalmistajia vuonna 2022

Valmistaja Kerrosala vaihtelu Savu
sauna
Mobiili
sauna
Broowood 5-8 m2
Ehtasauna 7-15 m2
Eräkämppä 8-17 m2 x
Finnlamelli 18-27 m2
Finnpeak 4-25 m2 x
Harvia 5-19 m2
Hetkisauna 4 m2
Hirsituote Humalajoki 7-26 m2
Hirsityö Heikkilä 9-20m2 x
Honka 17-68 m2
Huliswood (tieto puuttuu) X
Huone1 8-30 m2
Jalotakka 10 m2
Joro-huvilat 5-27 m2
Kannustalo 9-18 m2
Karvian hirsirakentajat 10-27 m2
Kastelli 20-25 m2
Kimara 7-50 m2 x
Käsityöhirsi
Kirami 5 m2
Kontio 7-35 m2
Konsta-talot 4 - 17 m2
Kota 4 m2
Kuusamo hirsitalot 5-30 m2
Lehmuskorven saunat 10-12m2
Mes-wood 4-30 m2
Mun mökki 6 m2
New Sauna 7-24 m2
OK-Hirsi 8-30 m2
OmaSauna 4-15 m2 X X
Piha-Tuuri 5-26 m2 X X
PineArt 7-13 m2
Puumanni 8-28 m2
Ripavi 7-9 m2
Salvos 1, 2 7-61 m2 X
Sauna Savu 5 m2
Siekkelin puutyö 6-27 m2
Sisusauna 8-16 m2 X
Teuvan mökki- ja sorvituote oy 6-32 m2
Timber-hirsi 4 -30 m2

Tämän lisäksi lukuisat hirsirakentajat valmistavat saunoja tilauksesta ilman vakioituja mallipiirustuksia. Mallien räätälöinti on kotimaan toimittajille myös normaalia, joten kaikki täällä annetut tiedot ovat suuntaa antavia.

Muutoksia vuoteen 2021

 • Lisätty uudet valmistajat: Ehtasauna (ex. Humalajoki), Puula, Käsityöhirsi, Sunhouse, Mes-wood, Kirami, Hetki, Konsta-talot, Siekkelin puutyö, Timber-hirsi, OK-Hirsi ja Scancave (kellari)
 • Finnlamelli on avannut saunaverkkokaupan itseasiointiin.
 • Smartia.fi mainittu jälleenmyyjänä, Pihatuuri siirretty valmistajasta myyjäksi
 • Paanajärven kylyn maahantuonti on loppunut.
 • Savon talo ja kalusto oy (STK Loghomes) yritystoiminta keskeytynyt.

Näin löydät sopivan saunamerkin

Saunamallin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota:

 • Millaisia toimitusmuotoja on tarjolla
 • Rakennuslupaan vaadittavien dokumenttien hoituminen
 • Toimituskustannusten hinta

Toimitusmuodoissa on paljon vaihtelua. Suurimmat toimijat tarjoavat kaikkea puuvalmiista toimituksesta, joka voi tarkoittaa pelkkää hirsikehikkoa, avaimet käteen -ratkaisuun, jossa rakennusurakka rakennuslupaprosesseineen ja sisäkalusteineen sisältyy hintaan. Minimissään sinun pitäisi saada rakennuslupaan vaadittavat paperit. Huomaa, että mökkien sähköistys ei yleensä kuulu paketteihin. Lue lisää rakennusluvista erillisestä artikkelista.

Löylyvalmis-toimitus termiä käyttävät monet valmistajat. Se sisältää usein kiukaan, kiuaskivet, hormin/piipun, lauteet ja muut kalusteet. Sauna pitää kuitenkin vielä pystyttää ja kasata, riippuu mallista millaisia kustannuksia tämä merkitsee. Monet pienet saunat voidaan toimittaa hyvin pitkälle valmiina, isommissa rakennustyötä on moninkertainen määrä.

Toimituskustannukset eri puolille Suomea voivat olla hyvin erilaisia. Joissakin tapauksissa hinta on kiinteä, toisissa taas riippuu etäisyydestä valmistuspaikkakunnalle. Varmista ennen hankintaa.

Monet valmistajat puhuvat perinteisistä ja moderneista saunamökeistä. Perinteisillä mökeillä tarkoitetaan yleensä tavanomaisia harjakatollisia rakennuksia ilman mainittavaa terassia tai riimaa, moderneissa on usein pulpettikatto ja/tai katettua terassialaa, jonka merkitystä ei Suomen ilmastossa voi liioitella.

Esimerkkisaunoja ja hintoja

Seuraavaksi on esillä aakkosjärjestyksessä eri valmistajien esimerkkimalleja n. 10-20 m2 kokoluokassa, jos valmistajan valikoimissa on ollut valinnan varaa. Kerrosala (seinien sisäpuolelle jäävä pinta-ala) suluissa, osa saunoista on hieman harhaanjohtavasti nimetty rakennusalan mukaan. Suurin osa saunoista on selvästi suunniteltu puulämmitteisiksi, osaan voi asentaa myös sähkökiukaan.

Saunojen hinnat ovat hyvin vaihtelevia. Hintatilannetta voi neliöhintojen pohjalta ymmärtää seuraavasti:

Alle 1000 €/m2: kevytrakenteiset tai sarjavalmisteiset saunat. Seinävahvuus usein liian ohut ympärivuotiseen käyttöön. Toimitus sisältää useimmiten vain puuosat.

1000-1500 €/m2: tukevarakenteiset tai käsinveistetyt saunat. Toimitetaan valmiina tai vähintään löylyvalmiina.

yli 1500 €/m2: design-saunat ja asuttavat, sähköistetyt ja hyvin varustellut saunamökit.

Sivulla esitetyt materiaalit on lähtökohtaisesti hankittu julkisista, sähköisistä lähteistä, mikä selittää esityksen kirjavuuden ja esimerkiksi puuttuvat tiedot. Jostain syystä erityisesti suuremmilla toimijoilla kaupankäynnin hidasteena ovat usein vaillinaiset hintatiedot.
Voit ladata artikkelin nyt myös yhtenä PDF-tiedostona!

Broowood Arska (8 m2)

Broowood on suomalainen pyöröhirsisorvaamo Pietarsaaresta. Yksi saunamalli nimeltään Arska. 14.000€, 150 mm pyöröhirsi, "löylyvalmis" toimitus sisältää piirustukset, lauteen ja kiukaan.

browood-arska-ulko
Browood, Arska ulkoa (C) Browood

Ehtasauna Vihta M (9 m2)

Ehtasauna on uudelleen syntynyt tuotemerkki (ex-Humalajoki), jota luotsaavat tuoreet voimat. Ehdan valikoimissa Vihta, Vasta ja Kuutio mallistot. Malleja on yhteensä kahdeksan erikokoista jotka tarjolla löylyvalmiina samasta 88 mm lamellihirressä. Esimerkki Vihta M on pulpettikattoinen pihasauna kompaktilla löylyhuoneella. Hinta alkaen 12 400€.

Kuvassa Vihta XL modernissa mustassa pintakäsittelyssä.

2022-ehtasauna-vihta-xl
Katso kaikki mallit osoitteesta https://www.ehtasauna.fi/mallisto/

saunamokit-ehtasauna-vihta-m-pohja
Ehtasauna Vihta M pohjakaava. Kuva (C) Ehtasauna

Eräkämppä Eräsauna (8 m2)

Pohjois-Pohjanmaalla hirsirakennuksia veistävän Eräkämpän tyyli on poikkeuksellisen rosoinen. Kaksi mallia, kuvissa pienempi Eräsauna 8m2, jossa puoliavoin pukuhuone.

erasauna-1500x-052015-julkisivu-small
Eräsauna 8, ulkoa (C) Pohjoisen Eräsauna
Eraesauna-8m2
Eräsauna 8, ulkoa (C) Pohjoisen Eräsauna

 

Finnlamelli Ulappa (20 m2)

Alajärvellä toimivalta, liimahirsitaloista tunnetulta Finnlamellilita on tullut äskettäin uusi mallisto ja kokonainen saunaverkkokaupppa! Räätälöityjä malleja toimitetaan vain talo- ja mökkikauppojen yhteydessä. Yhdentoista mallin joukosta poiminta on moderni saunamökki Ulappa. Tämän reilun kokoisen saunamökin hinta on alkaen 22 900€, toimituksesta ja materiaalista riippuen.

saunamokit-finnlaemmi-ulappa-julkis
Finnlamelli Ulappa julkisivu. Kuva (C) Finnlamelli
Screenshot 2021-05-31 at 13.22.04
Finnlamelli Ulappa pohjakaava. Kuva (C) Finnlamelli

Finnpeak Kustavi (13 m2)

Finnpeakin (Salo) valikoimissa on parikymmentä hyvin erikokoista hirrestä valmistettua saunarakennusta.Kustavi puuvalmistoimitus alk. 5000€ (45 mm puu)

finnpeak-kustavi-pohja-sauna6_300x200B
Finnpeak Kustavi, pohjapiirros(C) Finnpeak
finnpeak-Sauna-Kustavi
Finnpeak Kustavi, ulkoa (C) Finnpeak

Harvia Solide 2 (8 m2)

Muuramen pörssiyhtiö Harvia tunnetaan erityisesti kiukaistaa, mutta heillä on myös kokonaisia saunoja. Solide-saunarakennussarjassa on kolme eri mallia, joihin kuuluu Legend-kiuas ja erityinen väliseinä pukuhuoneesta lämmitettävälle kiukaalle. Esimerkkinä Solide 2 Hinnat alk. 12.900€ löylyvalmispaketti terassilla. Seinävahvuus 56 mm.

harvia-solide2-pihasauna-ulko
Harvia Solide 2 pihasauna julkisivu. (C) Harvia
harvia-solide_2-pihasauna-pohja
Harvia Solide 2 pihasauna pohjapiirros. (C) Harvia

Hetki (4 m2)

Rantasalmalle paikantavun uuden kotimaisen Hetki-brändin kuutiomainen pihasauna on selkeästi suunnattu kansainvälisille markkinoille. Tästä kertoo monikielisten verkkosivujen lisäksi Hetken varustaminen ainoastaan sähkökiukaalla. Verkossa olevalla työkalulla voit käydä läpi saunan erilaiset räätälöintivaihtoehdot.

saunamokit-hetkisauna-julki
Hetkis-sauna, julkisivu. Kuva (C) Hetki.
saunamokit-hetkisauna-pohja
Hetkis-sauna, julkisivu. Kuva (C) Hetki.

Hirsituote Humalajoki

Katso Ehtasauna

Hirsityö Heikkilä Aune (20m2)

Perinteiseen hirsirakentamiseen erikoistuneen karstulalaisen Hirsityö Heikkilän valikoimissa on useampia tukevarakenteisia hirsisaunoja. Malliston hinnat alkaen n. 9000e, puuvalmis, 150 mm pelkkahirsi. Heikkilä on veistänyt mm. Lonnan saunan.

Hirsityo-Heikkila-aune-julkisivu
Hirsityö Heikkilä, Aune julkisivu (C) Hirsityö Heikkilä / RVA
Hirsityo-Heikkila-aune-pohja
Hirsityö Heikkilä, Aune pohjakaava (C) Hirsityö Heikkilä

Honka Ulappa 15 3A (15 m2)

Karstulan tunnetuin yritys Honka on myös maamme tunnetuimpia hirsirakennustoimittajia. Sen valikoimissa on kymmeniä saunallisia mökkejä. Esimerkkinä olevan Ulapan lisäksi arkkitehtuuriltaan kiinnostavin on 24m2 Majakka. Ulapassa on reilusti katettua terassia ja keittotila.

honka-ulappa-15-3a-ulkoa
Honka Ulappa, julkisivu. (C) Honka
honka-ulappa-15-3a
Honka Ulappa, pohja. (C) Honka
Honka majakan julkisivu
Honka Majakka, poikkeuksellinen kaksikerroksinen saunarakennus. Ratkaisu on kokonaisuudessaan älytön, mutta näyttävä.

Huliswood Musta Kyly (11 m2)

Huliswood on erikoistunut kelohirsirakentamiseen. Saunamalleja on muutama, mukaan lukien savusauna Musta kyly. Valmistajalla ei ole tuotteelle listahintoja, mutta hinnoittelu alkaa noin 15000€ ilman kuljetusta.

Huliswood-Musta-Kyly-Havainnekuvat
Huliswood Musta Kyly, havainnekuvat (C) Huliswood

Huone1 Sauna + grillikatos, SG180 (18 m2)

Huone1 pihasaunamallista on varsin kattava. Saunojen runkorakenteena on metalli ja ne ovat modulaarisia sisältäen pukuhuonene, takkahuoneen tai majoitustilan. Esimerkkinä SG180 pukuhuoneella.

sauna1-grillihuone-18-m2
Sauna1 SG180, ulkokuva (C) Huone1
sauna1-grillihuone-pohja-18-m2
Sauna1 SG180, pohjakaava (C) Huone1

Jalotakka Pihasauna (10 m2)

Metalli- ja hormituotteistaan tunnetun kotkalaisen valmistajan valikoimista löytyy myös yksinkertainen pihasauna. Löylyvalmis toimitus kustantaa 6900€, 55 mm hirsiseinä.

jalotakka-pihasauna-ulko
Jalotakka Pihasauna, ulkoa (C) Jalotakka

Joro-huvilat Sauna Senni (12 m2)

Varkaudessa toimiva Joro-huviloiden mallistossa on toistakymmentä saunarakennusta. Esimerkkinä tuvallinen Senni, löylyvalmiin hinnat alkaen 13500€, puuvalmiin 7600€. 70 mm hirsi.

Joro-huvilat-Senni-julkisivu
Joro-huvilat Senni, julkisivu (C) Joro-huvilat
Joro-huvilat-Senni-pohja
Joro-huvilat Senni, pohjakaava (C) Joro-huvilat

Kannustalo Harmaja pihasauna (10m2)

Talotoimituksesta tunnetun Kannustalon (Kannuksesta) valikoimista löytyy kirjoitushetkellä 19 erilaista saunaa. Myynnissä kuitenkin vain rajoitetusti. Esimerkkinä Harmaja pihasauna, hinta ei tiedossa.

kannustalo-harmaja-pihasauna-15-julk
Kannustalo Harmaja, ulkoa (C) Kannustalo
kannustalo-harmaja-pihasauna-15-pohjakuva-1024×408
Kannustalo Harmaja, ulkoa (C) Kannustalo

Kastelli Pihasauna 21 (19m2)

Talovalmistaja Kastelli Oulusta tarjoaa kourallista suuri ja hyvin varusteltuja saunarakennenuksia. Esimerkki Pihasauna 21 reilulla terassilla ja erikoisella kaartuvalla julkisivulla. Hinnat alkaen 19000€ .

kastelli-pihasauna-21-ulko
Kastelli pihasauna 21, pohja, (C) Kastelli
kastelli-pihasauna-21-pohja
Kastelli pihasauna 21, pohja, (C) Kastelli

Kirami FinVision (5 m2)

Erilaisia kylpytuotteita Sastamalassa valmistavan Kiramin valikoimiin on tullut myös kompakti FinVision sauna. Modernissa pihasaunassa on suuri lasinen julkisivu. Hinta alk. 10 700€, saatavilla muutamalla kiuasvaihtoehdolla, myös sähkökiukaalla. Tarkemmat tuotetiedot löydät Kiramin verkkokaupasta.

saunamokit-kirami-finvision-julki
Kirami FinVision julkisivu. Kuva (C) Kirami.

Kimara Sauna 4 (15 m2)

K-Raudan oma hirsimökkituotemerkki Kimara tarjoaa myös ison valikoiman saunamökkejä. Sauna 4 on persoonallisen oloinen pulpettikattoinen moderni saunamökki, jonka laajatoimitussisältö maksaa ainoastaan 7500€! (75 mm höylähirsi). Suuremmat hirsikoot ja erilaiset nurkkasalvokset eri hintaan.

Kimara_Sauna4_1100x680-ulkoa
Kimara Sauna 4 ulkoa (C) K-Rauta
Kimara_Sauna4_1krs-pohja
Kimara Sauna 4 pohjapiirros (C) K-Rauta

Konsta-talot Pihasauna 15 (12 m2)

Kaustisella saunahirsiä höylää Konsta-talot. Pihasauna- ja saunamökkimalleja löytyy toistakymmentä. Malliston suosikki on Pihasauna 15, johon saa valita varmasti riittävän kokoisen löylyhuoneen. Konstan saunoja myy myös Piha-tuuri.

saunamokit-konsta-talot-julkisivu-12
Konsta-talot Sauna 12 julkisivut. Kuva (C) Konsta-talot
saunamokit-Konsta-talot-15-pohja
Konsta-talot Sauna 12 julkisivut. Kuva (C) Konsta-talot

Kontio Kirsikka 15 (15 m2)

Hirsirakennuksistaan tunnetun Kontion (Pudasjärveltä) mallistosta löytyy jopa 33 mallia hyvinkin erilaisiin käyttötarpeisiin pihasaunoista saunahuviloihin ja erilaisilla seinävahvuuksilla. Esimerkkinä Kirsikka 15.

Kontio-Kirsikka_ulko1
Kontio Kirsikka, ulkoa. (C) Kontio
Kontio-Kirsikka_pohja
Kontio Kirsikka, pohjakaava. (C) Kontio

Kota Pihasauna Garden (4 m2)

Narvin valikoimissa on kompakti 4 m2 pihasauna Garden puu- tai sähkökiukaalla. Hinta valmiina (ilman kiuasta) n. 8000€.

kota_pihasauna_julkisivu-s
Kota Pihasauna Garden, pohja (C) Narvi
kota-pihasauna-pohja
Kota Pihasauna Garden, pohja (C) Narvi

Kuusamo Korvas 15

Hirsitalovalmistaja Kuusamon valikoimissa on 24 erilaista täyshirsisaunaa ja saunamökkiä. Esimerkkisauna Korvas on varustettu poikkeuksellisilla ikkunaratkaisuilla. Laaja toimitus ilman kiuasta tai hormia, seinäpaksuudet 95-275 mm. Hinnat alk. 25 300€.

kuusamo-korvas-15-js-1-1000×1000
Kuusamo hirsitalot Korvas ulkoa (C) Kuusamo hirsitalot
kuusamo-korvas-15-pohja
Kuusamo hirsitalot Korvas pohja (C) Kuusamo hirsitalot

Käsityöhirsi Kallavesi (19 m2)

Kuopiolainen Käsityöhirsi tekee mittatilaustyönä parhaista hirsimateriaaleista käsinveistäen mm. saunoja. Yrityksen valmismallistoon kuuluu suuri saunamökki Kallavesi sekä savusauna Aito.

saunamokit-kasityohirsi-kallavesi-julkisivu-19m2
Käsityöhirsi Kallavesi, pohjakaava. Kuva (C) Käsityöhirsi.
saunamokit-kasityohirsi-kallavesi-pohja-19m2
Käsityöhirsi Kallavesi, pohjakaava. Kuva (C) Käsityöhirsi.

Lehmuskorven saunat

Orimattilassa toimivan perheyritysten höylyhirsirakennusten valikoimaan kuuluu kymmenkunta erilaista saunaa. Pukuhuoneellinen Sauna 14 A on siitä isommasta päästä. Valmismökki 75 mm hirrellä alkaen 11450€.

Designer – 14.DRW
Lehmuskorven Mökit Sauna 14 A (C) Lehmuskorven

Mes-wood Joutsen 19 (12 m2)

Iso valikoima höylähirsirakennuksia, myös saunoja, on kärsämäkeläisen Mes-woodin katalogissa. Kaikissa malleissa on käytännöllinen katettu terassi. Myös Joutsen 19 mallinimessä terassin ala on laskettu numeroihin mukaan.

saunamokit-mes-wood-joutsen-19-julkisivu
Mes-wood Joutsen 19 julkisivu. Kuva (C) Mes-wood.
saunamokit-mes-wood-Joutsen19-pohja
Mes-wood Joutsen 19 pohjakaava. Kuva (C) Mes-wood.

Munmökki Jalkaranta (6 m2)

Munmökin modulaarisessa mallistossa on vain neljä mallia, joista yksi on sauna nimeltään Jalkaranta. Alk. 8.700€, saatavilla puuosista muuttovalmiiseen toimitukseen.

munmokki-jalkaranta-ulkoa-1024×501
Mun mökki Jalkaranta sauna ulkoa (C) Mun mökki
munmokki-sauna_pohjakuva-1024×501
Mun mökki Jalkaranta sauna pohjapiirros (C) Mun mökki

New Sauna Moderni Pihasauna 16

Uuden kotimaisen tuotemerkin saunavalikoimassa on viisi pitkälle mietittyä valmissaunaa. Moderni Pihasauna on täysin valmis kiukaineen ja takkoineen. Valmistaja kuitenkin mukauttaa mallia asiakkaiden toiveiden mukaisesti. 88mm hirrestä valmistettuna hinnat alkaen 18400€ ilman kuljetusta. Puurakenteen toimittaa Hirsituote Humalajoki.

new-sauna-16-pohja
New Sauna 16, pohjakaava. (C) New Sauna
New Sauna 16, pohjakaava. (C) New Sauna
New Sauna 16, julkisivu. (C) New Sauna

OK-Hirsi Tellervo (8 m2)

Hankasalmen hirsihöyläämö OK-Hirsi on listannut verkkoon kahdeksan esimerkkisaunaa suuremmasta päästä, mutta valmistaja kertoo tekevänsä muutakin tilauksesta. Esimerkkisauna Tellervo on selvästi joukon pienin.

saunamokit-okhirsi-tellervo-julkis
OK-Hirsi Tellervo, julkisivu. Kuva (C) OK- Hirsi.
saunamokit-okhirsi-tellervo-pohja-vs
OK-Hirsi Tellervo, pohjakaava. Kuva (C) OK- Hirsi.

OmaSauna KingSize Plus (15 m2)

Turun liepeillä toimiva OmaSauna tarjoaa kolmen eri kokoluokan saunaa vaihtelevilla pohjaratkaisuilla. KingSize löylyhuoneen pinta-ala on jopa 10 m2, hinnat alkaen 9900€.

omasauna-king-plus-1-ulkoa
Omasauna King Plus, ulkoa (C) OmaSauna
omasauna-king-plus-1-pohja
Omasauna King Plus, ulkoa - peilikuva yllä olevaan nähden (C) OmaSauna
OmaSauna_cubesauna-JP2500_5_
OmaSauna CubeSauna Medium on poikkeuksellisesti muotoiltu sauna (C) OmaSauna

Paanajärven Kyly hirsisauna (20 m2)

Kyly ei enää vuonna 2021 ole myynnissä!

Vienan Karjalassa löytyvä Paanajärvi ei oikeastaan kuulu Suomeen, mutta koska juuret ovat oma itä-suomalaista saunaperinnettä, niin tässä suomalaisyrityksen elvyttämä poikkeuksellinen käsin hirrestä veistetty tuontisauna. Kyly hirsisaunaa saa parina eri variaationa, joissa kaikissa on varsin tilava löylyhuone. Hinnat alkaen n. 12000€ puuvalmiina ilman kuljetusta.

190307-paanajarven-kyly-ulko-small-
Paanajärven kyly kamarilla ulkoa. (C) Saunologia
paanajarvi-kyly-pohja
Paanajärveän suuren kylyn pohja. (C) Paanajärven puusta oy

Piha-Tuuri Moderni pihasauna 19 (12m2)

Piha-Tuuri myy omalla brändillään esim. Mes-Woodin ja Konsta-talot valmistamia saunoja, esim. Moderni Pihasauna 19 on tehty 70 mm hirrestä ja maksaa löylyvalmiina alk. 9.700€.

Pineart Pine Sauna L (13 m2)

Hienostuneita mäntyrakennuksia valmistavan Pineartin sauna on saatavilla kolmessa eri koossa. Sauna L löylyhuone on reilun kokoinen. Mallin hinta alkaen 44 000€.

pineart-Sauna_L_3-ulkoa
Pineart Sauna L ulkoa. (C) Pineart
pineart-Sauna_L_3-pohja
Pineart Sauna L pohjakaava (C) Pineart

Puula Kaisla (10 m2)

Kangasniemellä höylähirsisaunoja valmistaa Puula. Valmismallistosta löytyy viisi erikokoista saunaa, lisäksi suurempi saunamökkejä. Esimerkkisauna Kaislassa on viiden neliön sauna ja mökki toimitetaan valmiina tai puuosatoimituksena.

saunamokit-puula-kaisla-julki
Puula Kaisla julkisivu (C) Puula.
saunamokit-puula-kaisla-pohjakuva
Puula Kaisla pohjakaava (C) Puula.

Puumanni Hirsisauna 18 (13 m2)

Puumannilla on iso valikoima erilaisia saunoja: kuvissa Hirsisauna 18. Monissa malleissa runkovaihtoehtoina ovat hirsi, CLT-levy tai puurankarunko.

puumanni-18
Puumanni Teeri 18 ulkoa (C) Puumanni

 

puumanni-18-pohja
Puumanni Teeri 18 pohjapiirros (C) Puumanni

Ripavi Sointu 1

Espoolaisyritys Ripavi on suunnitellut kaksi saunamallia, Sointu 1 ja 3, jotka voi laittaa vaikka kellumaan lautan päälle. Pihasaunan voi varustaa myös sähkökiukaalla ja modernilla pesuhuoneella Hinnat alkaen 21 000€.

ripavi-pieni-Saunalautta-2018-10 1
Ripavi, pieni sauna lauttaversiona (C) Ripavi

Salvos Väinämö 3A (11m2)

Hirsirakentaja Salvoksella (Pyhäntä) on erittäin laaja saunamallisto, joka on jaettu saunamökkeihin ja hirsisaunoihin, molemmat ovat kuitenkin hirttä. Esimerkkinä yksinkertainen Väinämö 3A, joka on tarjolla monina eri toimitusmuotoina.

Salvos-Väinämö7_wide
Salvos Väinämö 3A/B, ulkoa. (C) Salvos
salvos-vainamo-7-pohja
Salvos Väinämö 3A/3B (entinen Väinämö 7), pohjapiirros. (C) Salvos

Sauna Savu (5 m2)

Poikkeuksellisesti viimeistelty design-sauna Sauna Savu maksaa puuosiltaan 12900€.

saunasavu-ulkoa
Saunasavu, ulkoa. (C) Saunasavu
saunasavu-pohja
Saunasavu, pohjakaava. (C) Saunasavu

Siekkelin Puutyö Aapro (12 m2)

Valkealasta löytyy kaakkois-Suomen paikallinen höyläämö Siekkeli, jonka mallistossa on 12 saunamökkiä ja pikku saunaa. Esimerkkisauna Aapro on erittäin klassinen perusmökki. Tilauksesta myös muita malleja.

saunamokit-siekkelin-puutyo-aapro-julkis
Siekkelin puutyö Aapro, pohjakaava. Kuva (C) Siekkelin puutyö.
saunamokit-siekkeli-aapro-pohja-vs
Siekkelin puutyö Aapro, pohjakaava. Kuva (C) Siekkelin puutyö.

Sisusauna Iso savusauna (14 m2)

Jämsäläinen Sisusauna valmistaa tukevia hirsisaunoja ensisijaisesti savusaunoiksi. Yrityksellä on myös oma muurattava kiusmalli. Ison savusaunan seinämateriaali on 120 mm hirsi.

sisu-iso-ulko
Sisusaunan Iso savusana pukuhuoneella ja terassilla ulkoa, (C) Sisusauna
sisu-iso-pohja
Sisusauna Iso savusauna, pohja (C) Sisusauna

STK Log homes Saunatupa 22 (18m2)

Yrityksen toiminta loppunut!

Kuopiossa toimivan STK Log Homes:n hirsirakennusvalikoimiin kuuluu myös kymmenkunta saunaa. Saunatupa 22 on verrattain edullinen, hinta alk. 8.400€ seinä 100 mm.

stk-saunatupa_22-pohja
STK Log homes Saunatupa 22, pohja (C) STK Log homes

Sunhouse Sauna Q (11m2)

Sunhousen saunamallistossa on seitsemän erilaista arkkitehtien suunnitelemaa omaleimaista rakennusta. Kaikkiin kuuluu fiksusti katettu terassi ja mallit on kerrankin nimetty kekseliäästi. Sauna Q on malliston pienin ja kokonaiskerrosalaltaan 15 neliötä. Hinta puuosatoimituksena alkaen 20 650€

saunamokit-sunhouse-Sauna Q-julkisivu
Sunhouse Sauna Q, julkisivu. Kuva (C) Sunhouse.
saunamokit-sunhouse-Sauna 15-Q-pohjakuva
Sunhouse Sauna Q, pohjakaava. Kuva (C) Sunhouse.

Teuva Sauna 13 (13 m2) / Smartia Saaga 13

Teuvan Mökki- ja Sorvituote valmistaa jos jonkinlaisia rakennuksia höylähirrestä. Keskikokoinen Sauna 13 pukuhuoneella löylyvalmiina hinnat alkaen 9600€, seinä 58 mm. Teuvan koko mallisto on edelleenbrändätty Smartialle. Smartia Saaga 13 on Teuvan Sauna 13 vastaava, paremmin varusteltu valmissauna, hinta alk. 13 300€.

teuvan-sauna-13-ulkoa
Teuva mökki- ja sorvituote Sauna 13 pohjakaa (C) Teuvan mökki- ja sorvituote
Smartia-58TEUVA13-V_5-pohja
Teuva Sauna 13 pohjakaava (C) Teuvan mökki- ja sorvituote

Timber-hirsi Saunajoonas 20 (12 m2)

Pohjanmaalta, Haapavedeltä löytyvä Timber-hirsi tarjoaa erittäin suuren valikoiman valmissaunoja, mökkejä ja kaikkea siltä väliltä, ainakin 35 mallia. Hirsimateriaaleja riittää. Esimerkki SaunaJoonas 20 on pohjaltaan poikkeuksellisen pirteä.

saunamokit-timberhirsi-saunajoonas-20-julkis
Timber-hirsi Saunajoonas 20 julkisivu. Kuva (C) Timber-hirsi.
saunamokit-timberhirsi-saunajoonas-20-pohja
Timber-hirsi Saunajoonas 20 pohjakaava. Kuva (C) Timber-hirsi.
timberhirsi-SaunaJoonasNova24-ulko
Timber-Hirsi SaunaJoonas 24, ulkoa. (C) Timber-Hirsi

Lisää saunakuvastoa:

Talovalmistaja Eurohonka sekä mahdollisesti Pellopuu tekevät tilauksesta myös massiivipuusaunoja, verkossa saunoista ei kuitenkaan ole juuri tietoa.

Maasaunat

Kiinteät, maan sisään rakennettavat saunat

Holvisaunat

Keko-saunat

UUSI 2021!
Scancave

Kevytsaunoja

Saunoja, jotka ovat liikuteltavuudeltaan vähemmän pysyvän oloisia.

Arctic Finland

Keisus

Turun Fimex

Ulkomaisia saunamökkivalmistajia

Virossa valmistettavia saunoja

Boat sauna

Iglusauna

Saunoja verkkokaupoissa

https://smartia.fi

https://www.netrauta.fi/piha/piharakennukset/pihasaunat

 

4 thoughts on “Kaikki saunamökkivalmistajat 2022

 1. yrjö eronen

  en nähnyt kaikkien saunamökin valmistajien listaa ,löytyykö lisää

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tietoja kohteesta Lassi A Liikkanen

Saunologi ja saunan suunnittelun tutkimusmatkalainen. Johtava nykyaikainen suomalaisen saunan asiantuntija ja Suomen Saunaseuran Löylyn henki -palkittu 2021. Työkseni suunnittelen parempia digitaalisia palveluita. Minulla on pitkä historia tieteellisestä tutkimuksesta ja opetan satunnaisesti Aalto-yliopistossa.

0
  0
  Ostoskori - Cart
  Kori on tyhjä - Cart is emptyPalaa kauppaan - Return to Shop