Skip to content Saunologia.fi

Info

Päivitetty 28.1.2024: tarkennuksia toimitusehtoihin

Tällä sivulla

Saunologian missio

Saunologian tavoite on, että ihmiset ympäri maailman voisivat nauttia hetkistä suomalaisen saunan parissa mahdollisimman täyspainoisesti. Jakamalla saunoihin, saunomiseen ja saunatuotteisiin liittyvää tietoa Saunologia haluaa vaikuttaa siihen, ettei yhdenkään saunaa suunnittelevan, valitsevan tai kunnostavan tarvitse tehdä päätöksiään vain mainosten varassa.

Saunologia.fi on vähintään kerran kuussa julkaistava, saunaan keskittyvä verkkojulkaisu. Saunologia käsittelee ensisijaisesti saunan käyttäjäkokemuksia, niiden suunnittelua ja toteuttamisen teknologiaa. Teknisestä, jopa tieteellisestä, taustasta huolimatta tyyli on yleistajuinen. Tämän on tarkoitus edistää perustellun ja koetellun saunaan liittyvän tiedon välittämistä koko kansalle.

Kommentoinnin säännöt

Saunologian verkkosivuilla on avoin kommentointimahdollisuus, jotta lukijat voivat esittää kysymyksiä sekä jakaa omia ajatuksiaan artikkelin aiheesta. Saunologia varaa täyden oikeuden suodattaa, muokata, poistaa, jättää julkaisematta ja julkaista lähetettyjä kommentteja milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta tai perustelua. Suodattamisen periaatteena on sääntöjen mukaisuus:

  1. Kommentin täytyy liittyä sivun aiheeseen
  2. Kommentin täytyy kannustaa rakentavaan keskusteluun
  3. Kommentin täytyy olla tyylillisesti asiallinen ja kunnioittava
  4. Kommentti ei saa mainostaa mitään tai olla kaupallinen piiloviesti

90% vastaanotetuista kommenteista on automatisoitua spammia ja ne poistetaan yleensä automaattisesti. Ihmisten kirjoittamista kommenteista 98% hyväksytään sellaisenaan, kiitos kaikille sääntöjen noudattamisesta.

Saunologian toimitus vastaa kommentteihin mahdollisuuksien mukaan.

Yritys, verkkokauppa ja toimitusehdot

Saunologia on osakeyhtiö (Saunologia, Oy, Y-tunnus 1806395-8), joka myös harjoittaa verkkokauppaa.

Saunologian tuotteilla on ilmainen toimitus ellei toisin mainita ja ne toimitetaan 4-8 arkipäivän sisällä tilauksesta. Sähköiset tuotteet toimitetaan nopeammin. Saunologian verkkokaupan tuotteilla on normaali 14 vrk palautusoikeus, jossa asiakas vastaa palautuskustannuksista. 14 päivää lasketaan alkavaksi siitä hetkestä, kun asiakas fyysisesti on vastaanottunut tuotteen.

Digitaaliset tuotteet ovat räätälöityjä asiakaskohtaisesti, eikä niillä ole palautusoikeutta. Asiakkaalla on 30 vrk aikaa tallettaa heille ladattavaksi toimitettu digitaalinen tuote siitä hetkestä, kun se on sähköpostilla heille lähetetty.

Saunologia postiosoite on Mottitie 16, 00370 Helsinki ja asiakaspalvelun osoite sähköpostissa info@saunologia.fi.

Tausta ja tarkoitus

Päätin perustaa Saunologia-sivuston elämyksellisestä saunan suunnittelusta kertovan blogin julkaisemista varten joulukuussa 2015. Idean taustalla oli oman unelmasaunan rakennusprojekti.

Julkaisin saunablogin ensimmäisen postauksen helmikuussa 2016. Blogiprojekti alkoi uusien ideoiden myötä paisumaan. Tulokset ovat vapaasti verkossa luettavissa.

Vuonna 2020 sivusto tavoitti yli 400 000 suomalaista.

Saunologia kattaa sisällöltään koko saunomisen kirjon, pääasiana kuitenkin itse sauna tilana ja teknologiana.

Kiitokset
Alkuperäinen blogiprojekti ei olisi toteutunut ilman seuraavien ihmisten myötämielisyyttä, asiantuntijuuden ja avun jakamista:
Risto Vuolle-Apiala,
Risto Elomaa,
Tapio Yli-Kovero,
Timo Vesala,
Juha Telkkinen,
Petteri Rönkkönen,
Katariina Styrman,
Leena-Kaisa Simola,
Pekka Paasonen,
Noora Paajanen,
Jani Jämsä,
Isto Maarttola,
Petteri Mönkkönen,
Vesa Leskisenoja,
Jarkko Tissari,
Simo Hostikka,
Tom Kuusela,
Panu Kaila,
Marjatta Teeri,
Matti Kivinen,
Unto Siikanen,
Eeva Alakangas,
Johannes Ketola,
Reijo Vierimaa,
Heikki Hyytiäinen,
Iiro Sahramaa,
Ville Hara,
Anu Puustinen,
Seppo Leskinen ja
Riikka.
Kiitokset myös Sauna from Finland verkostolle, erityisesti Carita Harjulle ja Pekka Krookille.

Thanks to
Bryon MacWilliams,
Mikkel Aaland,
Jack Stonis and
Corentin Macqueron who would not understand my gratitude in Finnish.

Saunan rakennusprojektin yhteistyötahoista erikseen kiitokset Kari Peltolalle, Mauno Kaitaiselle, Henkalle, Kaapolle, Heikki Ronkaalle, Jukka Vilkille, Matti Muukalle K-Raudan Petri Vätölle ja Jenna Savolaiselle sekä Narvin Jesse Hämäläiselle ja Manu Nummelalle. Projektin aikana Aureskosken Marjo Honkaluoma

Uudelleenjulkaisuluvista kiitokset Rakennustieto Oy:lle, Design Museolle, Erkki Äikäksen perikunnalle, Esko Mäkelän perikunnalle, Heimo Ihalaiselle, Matti Lehtimäelle, Hannu Salmelle ja Suomen Saunaseura ry:lle.

Lainatun aineiston oikeudet

Kaikki kuva- ja tekstiaineistot ovat allekirjoittajan itsetuottamia ja omistamia. Muiden aineistoja on lainattu luvalla tai kuvasitaattioikeuden perusteella. Niiden kohdalla on jokaisessa artikkelissa mainittu lähde.

Teknologia

Blogitekstit on kirjoitettu Word-tekstinkäsittelyohjelmalla ja julkaistu itse isännöidyllä WordPress julkaisualustalla. Kuvat on otettu Canon 5D MkII, Mk III, Mk IV, R6 mk II kameralla 18-36, 15-35, 35mm, 50mm, 100mm ja 24-105mm objektiiveillä sekä älypuhelimilla.

Tekijä

Saunologi Lassi A. Liikkanen. Sähköisten palveluiden ja käyttäjäkokemuksen suunnittelija. Aalto-yliopiston ihmiskeskeisen tuotesuunnittelun dosentti.

Tavoitat minut sähköpostilla osoitteesta saunologia@gmail.com.

Saunologi nimike on lainattu Sakari Pälsin klassisesta Sauna-kirjasta. Itse ymmärrän sen tarkoittavan oppia hyvistä saunoista ja saunatavoista.

0
    0
    Ostoskori - Cart
    Kori on tyhjä - Cart is emptyPalaa kauppaan - Return to Shop