Skip to content

Saunologian suuri saunatyynyvertailu – jo kympillä saa kelpo tyynyn!

Jos tapanasi on nauttia saunasta selällään, sinulla pitää olla saunatyyny! Saunologian saunatyynytestissä oli mukana seitsemän erilaista päänalusta. Saunologin testiryhmä kokeili tyynyjä useiden kuukausien ajan ja löysi hyvien joukosta kaksi suositeltavaa tuotetta. Hyvän tyynyn saa kympillä, erinomaisen kahdella kympillä, joten saunaelämystä voi kohentaa erittäin edullisesti! Jutussa kerrotaan myös, millaiseen käyttöön kovat ja pehmeät tyynyt parhaiten sopivat.

Mitä ovat kovat ja pehmeät saunatyynyt?

Päätuki, saunatyyny, päänalunen, laudetyyny tai ties mikä. Termi saunatyyny ei ole vakiintunut osa suomalaista saunasanastoa, varmaankaan koska meillä saunotaan usein istuen, pää kyyryssä kohti polvia. Jos kuitenkin päättää maata lauteilla, kaipaa nopeasti tukea päälle ja niskalle. Jos asiaa vertaa tutumpaan käyttökohteeseen, niin sängyssä voi kyllä nukkua ilman tyynyä, mutta harvalta se puuttuu.

Muistutus: saunassa nukkuminen on hengenvaarallista!

Käytän tässä tekstissä termejä kova ja pehmeä tyyny. Pehmeällä tyynyllä viittaan kaikkiin tavallisia tyynyjä muistuttaviin, kankaalla päällystettyihin, yleensä polyesterivanulla täytettyihin tyynyihin. Kova tyyny tarkoittaa sitten yleensä puisia päänalusia tai pääntukia, joilla päätä nostetaan tai tuetaan.

 

180403-saunatyynyt-emendo-9632-
Saunologian saunatyynyvertailu: päänalunen ja saunatyyny samassa paketissa Emendon tyyliin

Testiin valikoitui seitsemän erimerkkistä tyynyä kotimaisilta valmistajilta, 3 pehmeää ja 4 kovaa. Mukana oli tyynyjä tuotemerkeiltä aakkosjärjestyksessä: Emendo, Jokipiin Pellava Kajo, Lapuan Kankurit, Pinetta, Rento, ja Sawo. Kaikkia ei ole valmistettu Suomessa. Etsin tuotteet testiin kattamaan mahdollisimman laajan kirjon erilaisia tyynyjä. Lapuan ja Jokipiin tyynyt muistuttavat toisiaan, muuten testiryhmä on kiitettävän monipuolinne.

Miksi erillinen saunatyyny?

Kuten olen saunatekstiileistä kertovassa artikkelissa kertonut, mitä tahansa tekstiiliä ei kannata viedä saunaan. Esimerkiksi monet sisustustyynyt on tehty kokonaisuudessa keinokuitumateriaaleista ja niihin liittyy saunassa todellinen sulamis- ja palovaara. Oikeat saunatyynyt on valmistettu puusta, puuvillasta tai pellavasta, jolloin ne eivät ole yhtä herkkiä lämpenemiselle kuin synteettiset materiaalit. Niissä ei myöskään ole (toivottavasti) käytetty pintakäsittelyaineita, jotka eivät siedä saunalämpötiloja.

Testimenetelmät

Tyynyt olivat saunologilla kokeiltavana useita kuukausia, kiertäen viikosta toiseen eri saunoissa vuorotellen. Mittanauhaa käyttäen mittasin niiden ulkomitat, useimmiten näistä ainoastaan leveydellä on merkitystä. Kovien tyynyjen kohdalla mittasin omaa päätäni käyttäen pään korkeimman pisteen korkeuden muutoksen tyynyä käytettäessä, josta voi sitten päätellä kuinka paljon tyyny päätä nostaa. Tyynyjen vaihtelevan muotoilun vuoksi tyynyn korkeutta ei erikseen mitattu.

Pehmeistä tyynyistä oli kokeiltavana pari versiota ja ne pestiin ainakin kertaalleen testin aikana hoito-ohjeiden mukaisesti.

Osa tyynyistä päätyi Saunologian Saunatyynytalvi-kilpailun voittajille, joiden kommentteja on mukana tyynyarvioiden ja –esittelyjen ohessa.

Millainen tyyny on paras?

Käytännön kokemusten perusteella sanoisin, että pehmeät saunatyynyt muistuttavat muista käyttämistäni esineistä eniten lentomatkustajille myytäviä niskatyynyjä. Tällainen tyyny menee voimakkaasti kasaan ja asettuu luontevasti niskan alle pitämään päätä paikoillaan ja vain hieman lauteiden yläpuolella. Rennon tyyny on itse asiassa sen verran pehmoinen, että sen kanssa pääkin meinaa edelleen osua lauteisiin. Mikään ei tosin pakota käyttämään tyynyä pään alla, vaan sen voi sijoittaa vaikka selän alle, jos näin haluaa.

Kovat päänaluset sen sijaan nostavat pään selvästi koholle. Korotuksen määrä vaihtelee testattujen tyynyjen välillä jonkin verran. Emendon tyyny ja päänalusen yhdistelmä on selvästi korkein paketti. Tämän toivottavuus riippuu varmaankin kaulan pituudesta ja liikkuvuudesta, itselleni se oli ehkä liikaa.

Seuraavassa esittelyt ja arviot kaikista testatuista tyynyistä käänteisessä aakkosjärjestyksessä:

Tyynyvertailun tulokset

Sawo

180403-saunatyynyt-sawo-1429
Sawo saunatyyny. Saunologian saunatyynyvertailu

Sawo tuntuu tuotteena kovista tyynyistä eniten viimeistellylle. Sen muotoilu on yksinkertaista ja voimakasta. Tyynyä kehtaa ainakin tämän puolesta pitää esillä. Setripuu(vaneri) on Kajo –tyynyn tavoin hieman herkkä materiaali ja olisi paras suojata käytössä vaikkapa pyyhkeellä. Tuotteen mukana ei ole tule käsittely- tai käyttöohjeita.

Tyyny tuoksuu uutena lämmetessään voimakkaasti, myöhemmin tuoksu heikkenee. Jos tyynyä käyttää sellaisenaan ilman esimerkiksi pyyhettä, täytyy varautua hikoilujälkiin.

En kokeillut, mutta uskoisin että tyynyn voisi suojata ja sävyttää saunavahalla. Ottaen huomioon sen tummuuden, sävyä olisi helppo entisestään tummentaa. Tuote sopinee sellaisenaa hyvin esimerkiksi lämpökäsiteltyjen lauteiden koristeeksi.

Leveys: 26 cm, pään nosto: 5 cm

Esimerkkihinta: 15,20€

https://www.netrauta.fi/sauna/saunatarvikkeet/laudetyynyt-ja-selkanojat/saunatyyny-275x50mm-setripuu

Hyvää:

+ Muotoilu
+ Keveys

Parannettavaa:

- Viimeistely (varauksella)
- Materiaalin arkuus

Rento saunatyyny Raita

180403-saunatyynyt-rento-full-9864
Rennon saunatyyny Raita. Puuvillaa, Saunologian saunatyynyvertailu

Testin ainoa puhtaasta puuvillasta valmistettu pehmeä tyyny erottuu muista pehmeistä tyynyistä mittasuhteillaan. Tyyny on koko testijoukon selvästi levein yksilö lähes 50-senttisenä. Rennon mukana toimitetaan tuoteseloste ja hoito-ohje suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Rennon tyynyä on saatavana parilla eri kuosivaihtoehdolla joiden kumppaniksi löytyy tyyliltään yhteneviä pyyhkeitä ja laudeliinoja. Tuotemerkin valikoimissa on myös pellavasta valmistettuja tyynyjä.

180403-saunatyynyt-rento-ohje-9674-
Rento Saunatyynyn hoito-ohje. Saunologian saunatyynyvertailu

Testissä oli kokeiltavana pari versiota saman kokoisesta tyynystä. Tyyny on sopivan pehmoinen, mutta ulkonäöllisesti hieman hassu. Tyynyn muoto on uutenakin hieman aaltoileva, muhkurainen. Vertailun muut kangastyynyt (kuten myös Rennon oma pellavainen) ovat tässä suhteessa ryhdikkäämpiä, tosin myös lyhyempiä.

Tyyny kesti käyttöä hyvin. Ensipesun jälkeen havaittavissa erittäin lievää nukkautumista.

Leveys: 49 cm

Esimerkkihinta: 10,10€

https://www.talotarvike.com/rento-saunatyyny-raita-22x55cm-mustavalkoinen-p43256

Hyvää

+ Todella huokea hinta
+ Leveys (varauksella)

Parannettavaa

- Näyttää hieman muodottomalle

Pinetta päänalunen

180403-saunatyynyt-pinetta-9205
Pinetta päänalunen, Saunoma-sarja. Saunologian saunatyynyvertailu

Pinetan päänalunen on pakattu koreilemattomaan muovikelmuun. Tuotteen nimen lisäksi tyynyn hankkijaa informoidaan Avainlippu-merkistä, muuten tuote toimitetaan ilman erikoisempia ohjeita. Tyyny on suhteellisen ison näköinen, mutta sen mittasuhteet eivät todellisuudessa hirveästi poikkea muista testatuista tuotteista.

Tyyny on käsittelemätöntä mäntyä, se on siis uutena hyvin vaalea, mutta tulee ikääntyessään kellastumaan. Viimeistely on erittäin siisti ja puu asiallisesti höylättyä. Rakenne on erittäin tukevan oloinen ja säleiden kiinnitys on tehty oikeaoppisesti alapuolelta.

Mänty materiaalina on kuitenkin hieman erikoinen valinta sen pihkariskin vuoksi. Testin aikana tyynyn päädyistä nousikin pihkaa esille. Puun syyt myös nousivat hieman pintaan. Toisaalta mänty ei selvästikään ole Kajon tai Sawon setripuun tavoin herkkä likaantumaan.

180403-saunatyynyt-pinetta-pihka-9848
Pinetan mäntyisestä reunasta puskee pihkaa pintaan. Saunologian saunatyynyvertailu

Käytössä Pinetta tuntuu mukavan joustavalle, sillä pitkät säleet antavat hieman periksi pään alla. Korkeat reunat on pyöristetty, mutta jos päätä kääntää niin niihin saattaa silti törmätä.

Pinetan vaikutelma on se, että jos materiaali ei olisi mänty, olisi tässä hyvän tuotteen perusta. Nyt se tuntuu prototyypille, välivaiheelle ennen lopullista tuotetta. Tyynyä voi tosin itse tuunata eri väriseksi saunavahoja käyttäen. Esittelen seuraavassa Saunologian postauksessa miten itse muutin Pinetan väriä.

Leveys: 31 cm, pään nosto n. 6 cm

Esimerkkihinta: 15,95€

https://www.prisma.fi/fi/prisma/pinetta-paanalunen

Hyvää:

+ Tukeva
+ Hyvin kasatun tuntuinen

Parannettavaa:

- Tuntuu tuotteena keskeneräiselle
- Mäntyisenä pihkariski
- Korkeat reunat

Lapuan kankurit saunatyyny

180403-saunatyynyt-lapuan-kankurit-iso
Lapuan Kankurit Pisara saunatyyny. Saunologian saunatyynyvertailu

Lapuan kankureiden tyyny on valmistettu pellava-puuvillasekoitteesta. Suomessa valmistetulla tyynyllä on Avainlippu-merkki. Lapun saunatyynystä löytyy useita eri kuosivaihtoehtoja: kuviointeja ja värejä. Tyyny on kompaktin kokoinen ja pellavan ystävälle taatusti odotusten mukainen tuote. Tyyny on täytetty tiivisti ja se tuntuu muhkealle. Lapualaisen tyynyn mukana tulee hyvä käyttö- ja hoito-ohje.

180403-saunatyynyt-lapuan-hoito-ohje-9786
Lapuan Kankurit tuoteseloste on taitettu hassusti, mutta sisältö on kohdallaan. Saunologian saunatyynyvertailu

Lapuan Kankureiden verkkokaupassa on esitelty kattavasti myös tyynyjen suunnittelijat. Monille tyynyille löytyy samaa tyyliä edustava laudeliina.

180404-saunatyynyt-lapuan_kuoseja
Lapuan Kankureiden saunatyynykuoseja. Saunologian saunatyynyvertailu

Käytössä tyyny on yksinkertaisesti upea. Ensipesussa kumpikaan testattu tyyny ei nukkaantunut huomattavasti.

Kyllä olen tänään viimeksi käytössä, hyvä peli! 🙂 Hieman sitä tyynyä piti pesun jälkeen muotoilla, ettei täyte jäänyt vain tyynyn päihin.
- Saunologian tyynytalvikilpailun voittajan Jarmo kommentti

Leveys: 45 cm

Esimerkkihinta: 26,90€

https://www.lapuankankurit.fi/fi/kylpy-sauna/laudeliinat-saunatyynyt

Tyyny saa Saunologian Suositeltu saunatuote –merkin osoituksena esimerkillisestä suunnittelusta ja toteutuksesta.

Hyvää:

+ Jämäkkä
+ Tyylikäs ja useita vaihtoehtoja
+ Kestävä

Kajo

180403-saunatyynyt-halu-9220
Kajo tuotemerkillä myytävä Halu-päätuki. Saunologian saunatyynyvertailu

Patentoitu hollantilainen Halu-päätuki on Iki-kiukaista tunnetun yrityksen maahantuontivalikoimiss ja myynnissä Kajo-tuotemerkillä varustettuna.

Tämä ”tyyny” on erittäin omalaatuinen. Sitä on ensi silmäyksellä vaikea tunnistaa tyynyksi, sillä siitä erottuu lähinnä neljä imukupin näköistä puun palaa, jotka ovat muovisten pallonivelten avulla kiinni alustalaatassa.

180403-saunatyynyt-kajo-myyntipakkaus-9219
Kajo saunatyynyn myyntipakkaus on pelkistetty. Saunologian saunatyynytesti

Päänalunen tämä laite kuitenkin on. Kun sen ymmärtää asettaa pään alle ja laskee siihen päänsä, on tukeva asento erittäin helppo löytää. Tämä on luonnollisesti erikoisen rakenteen ansiota, nivelletyt tuet mukailevat päänmuotoa ja ottavat sen syleilyynsä.

Vahvuus on myös tuotteen heikkous. Tyynyn avulla pään voi tukea vain yhteen asentoon nokka suoraan kohti kattoa. Toistetaan vielä, että asento on erittäin mukava ja ehkä ainoa kovista tyynyistä, jonka päällä voisi vaikka torkkua (ei missään tapauksessa saunassa!!!).

Setripuinen testikappale ei sisältänyt ihmeempiä käyttöohjeita. Joidenkin löylyjen ottaminen toi Halun pintaan uusia sävyjä, joista en olisi välittänyt. Puun syyt myös nousivat esille reunoilla.

Kajo-merkillä myydään ainoastaan setriä, Saunainteristä voi tilata myös haapa- ja apassimalleja. Näistä jälkimmäinen on todennäköisesti vastustuskykyisin likaantumiselle. Apassi tosin voi tuoksua hassulle lämpimänä…

Leveys: 23 cm, pään nosto n. 4 cm.

Esimerkkihinta: 45€

http://kiuas.fi/tuote/puinen-saunatyyny

Hyvää:

+ erittäin mukava
+ matala
+ tyylikäs ja uniikki ulkonäkö

Parannettavaa:

- Hinta
- Joustamaton asentojen suhteen
- Tarvitsee suojelua

Jokipiin Pellava saunatyyny

180403-saunatyynyt-jokipii-iso
Saunologian saunatyynyvertailu

Jokipiin saunatyyny on vakuuttava ilmestys. Sen mukana toimitetaan suomen- ja englanninkielinen käyttö- ja huolto-ohje. Tuotetiedoista selviää myös tyynyn suunnittelija. Kuoseja on saatavilla ennätysmäärä, kirjoitushetkellä verkkokaupassa yli 20! Tyynyn päällinen on pellavasekoitusta ja tuote on valmistettu Suomessa.

180403-saunatyynyt-jokipii-verkkokauppa
Jokipiin Pellavan saunatyynyjä. Saunologian saunatyynyvertailu

Tyyny on kokeilluista pehmeistä tyynyistä pienin. Ero lapualaiseen on kuitenkin vain pari senttiä. Tuntuma on erittäin miellyttävä, jos pellavasta ylipäätänsä tykkää, tyynyn viimeistelystä ei voi olla pitämättä. Ensimmäisen pesun jälkeen oma tyynyni silmin nähden nukkaantui, mutta tämä ei pellavan ominaistyyliin vaikuttanut.

180403-saunatyynyt-jokipiin-hoito-ohje-9787
Jokipiin esimerkillinen tuoteseloste ja käyttöohje. Saunologian saunatyynyvertailu

Tyyny on ihan ylittänyt odotukset
– Saunologian tyynytalvikilpailun voittajan Pauliina kommentti

Jokipiin Pellava saa Saunologian Suositeltu saunatuote –merkinnän. Tuotteessa kaikki palaset loksahtavat paikoilleen ja sitä on helppo varauksetta suositella kaikille saunojille tai saunalahjaksi. Runsaan kuosivalikoiman ansiosta sisustukseen sopiva versio löytyy helposti ja monista kuoseista löytyy kuvioinnilta vastaavia muita saunatekstiilejä kuten laudeliinoja.

Leveys: 39 cm

Esimerkkihinta: 22€

https://verkkokauppa.jokipiinpellava.fi/epages/jokipiinpellava.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/07072010-1010/Categories/Kylpy_ja_sauna/%22Tyynyt_ja%20matot%22

Hyvää:

+ Laadukas vaikutelma
+ Tukeva
+ Ulkonäkövaihtoehtojen laajuus

Emendo päänalunen saunatyynyllä

180403-saunatyynyt-emendo-1431
Emendo saunatyyny päänalusella. Saunologian saunatyynyvertailu

Emendo on yhdistelmätuote, jossa on puinen päätuki ja sen päällä ohut, pehmeä tyyny päällyste. Tyyny on jalanjäljeltään pienin kovista tyynyistä. Se on kevyt ja helposti siirrettävissä. Puuviimeistely onvaalea ja huokoisen oloinen. Pehmeä tyyny kiinnittyy päätukeen neljällä lenkillä. Tyyny on puuvilla-pellava –sekoitetta ja tuoksuu puhtaalle.

Tyynyn kompakti koko on viehättävä ja se näyttää uutena siistille. Tyynyssä huolestuttaa sen kevyt rakenne ja erikoinen pääntuen naulaus. Naulaus on nimittäin tehty tyynyn pinnalta kohti runkoa ja naulan päät näkyvät ulospäin.

180403-saunatyynyt-emendo-naulat-9784
Emendon päänalusen naulat on nuijittu sisään yläpinnasta. Saunologian saunatyynyvertailu

Vaikka naulan päät ovat piilossa, pelkään että tyyny tulee ikääntymään vähemmän kunniakkaasti koska naulanrei’istä puun sisään pääsee imeytymään kosteutta. Varoittava esimerkki lopputuloksesta näkyy alla olevasta kuvasta.

180403-saunatyynyt-vanha-romu-9261
Tuntematon brändi: tämä saunatyyny on nähnyt parempiakin aikoja. Sen eräs ongelma on päältänaulaus, joka on erittäin huono idea kaikkiin saunakalusteihin.

Koska Emendo on erittäin huokea, ei sen hankintaa varmaan joudu katumaan, jos sellaisen kokeiltavaksi hankkii. Itse asiassa hinta on aivan käsittämättömän edullinen. Jos tyynyn yrittäisi rakentaa itse, menisi siihen tuntien työn lisäksi varmasti moninkertainen määrä rahaa pelkkiin raaka-aineisiin!

Positiivinen yllätys, en ollutkaan aikaisemmin tuollaista nähnyt. ☺
-Saunologian tyynytalvikilpailun voittajan Toni kommentti

Leveys: 26 cm, nosto 7 cm

Esimerkkihinta: 9,90€

https://www.bauhaus.fi/paanalunen-ja-saunatyyny-emondo.html

Hyvää

+ Kompakti koko
+ Siro
+ Edullinen

Parannettavaa

- Tuntuu heppoiselle
- Kestävyys epäilyttää: päältänaulaus riskirakenne

Loppusanat

Testatuista tyynyistä kaikki parantavat selällään saunovan ihmisen saunanautintoa. Tuotteiden vaihteleva hintataso henkii sitä, että tuotteita tehdään hyvin erilaisissa olosuhteissa, erilaisista materiaaleista. Tämän huomaa myös tuotteiden viimeistelyssä.

Varsinaiset pehmeät tyynyt ovat kaikkia miellyttäviä ja viimeisteltyjä vaihtoehto. Niiden vahvuus on valmis valikoima saunan sisustukseen sopivia värivaihtoehtoja. Niiden heikkous taas on huolenpitotarve: tyynyjä pitää säännöllisesti pestä ja niitä ei suositella säilytettäväksi saunassa. Pehmeän tyynyn voi myös tehdä itse käyttäen nopeasti kuivuvaa polyesteritäytettä ja puuvilla- tai pellavakangasta päällisenä. Keinokuituja ei saunatekstiiliin voi suositella (katso erillinen artikkeli ).

180210-saunatyynyt-tyynytalvikilpailu-Lapuan-kankurit-9595Kovat tyynyt eri muodoissaan ovat huolettomampia kuin pehmeät. Näihin liittyy tosin omia ongelmiaan ja olen sitä mieltä, että niiden tuotteistus on hieman keskeneräistä. Valikoima on suppeampi ja tyynyt toimitetaan yleensä puuvalmiina. Myöskään yhdenkään kovan tyynyn mukana ei toimitettu käyttö- tai hoito-ohjeita! Tuotteen käyttöönoton ja käyttäjäkokemuksen kannalta jää siis paljon parannettavaa. Jotkin kovista tyynyistä ovat myös melko korkeita, mikä voi olla lyhytniskaiselle käyttäjälle ongelma.

Valmistajat eivät mainosta puutyynyjen pintakäsittelyä, mutta tyylitietoinen saunan omistaja tuskin tyytyy siihen, että esimerkiksi lämpökäsiteltyä puuta olevilla lauteilla on kirkkaan vaalea mäntytyyny. Materiaalista riippuen tyynyihin tulee nopeasti käytön jälkiä. Puinen laudetyyny ikääntyy eri tavalla kuin kankainen.

On kuitenkin sanottava, että ”ylellisyystuotteiksi” testattujen päänalusten hinnat ovat niin huokeita, että niiden uusiminen on lähinnä vaiva, ei taloudellinen rasite.

Muistutus: saunassa nukkuminen on hengenvaarallista!

Suositukset ja Saunologin valinnat

Saunologian Suositeltu saunatuote –merkit menivät tällä kertaa Lapuan ja Jokipiin pehmeille tyynyille, joita voi varauksetta suositella kenelle tahansa. Jos hankit tällaista lahjaksi, kannattaa selvittää saunan sisustuksen tyyli etukäteen. Kovat tyynyt olivat keskenään erilaisia eikä niistä mitään voi varauksetta suositella mihin tahansa saunaan.

Useamman kuukauden aktiivisen tyynyjen testaamisen lopputuloksena omalle saunareissulleni ottaisin mukaan pellavaisen saunatyynyn. Halu/Kajo on myös edelleen Suvikallion saunassa tyrkyllä, mutta se ei ole tyynyyn verrattuna yhtä helppo tai monikäyttöinen tuote. Lapuan ja Jokipiin keskinäisessä nahistelussa kärkipaikasta erot ovat pieniä.

180403-saunatyynyt-jokipii-detail-9592
Saunologian saunatyynyvertailu

Jokipiin pellavan tyyny nukkaantui pesussa hieman enemmän joten voitto menee Lapuan kankureille. En kuitenkaan usko eron pidemmän päälle olevan niin merkittävä kuin esimerkiksi erilaisten kuosien sopivuuden oman saunan sisustukseen.

Seuraavassa lyhyessä postauksessa esittelen Pinetan kovan päänalusen tuunauksen saunavahalla!

Kiitokset testissä mukana olleiden tuotemerkkien edustajille! Ainoastaan Kajo-tyynyä ei otettu testiin vastikkeetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tietoja kohteesta Lassi A Liikkanen

Saunologi ja saunan suunnittelun tutkimusmatkalainen. Johtava nykyaikainen suomalaisen saunan asiantuntija ja Suomen Saunaseuran Löylyn henki -palkittu 2021. Työkseni suunnittelen parempia digitaalisia palveluita. Minulla on pitkä historia tieteellisestä tutkimuksesta ja opetan satunnaisesti Aalto-yliopistossa.

0
    0
    Ostoskori - Cart
    Kori on tyhjä - Cart is emptyPalaa kauppaan - Return to Shop