Skip to content Saunologia.fi

Sauna Aid hanke sai Löylyn henki -palkinnon

Saunologia onnittelee kansainvälistä Sauna Aid verkostoa vuoden 2023 Löylyn henki palkinnosta! Suomen Saunaseuran myöntämän palkinnon taustoista kertoo yhdistyksen julkaisema tiedote:


Sauna Aidin ensiaskeleet otettiin vuonna 2011, kun ISA ja Japanin Saunaseura järjestivät Fukushiman onnettomuuden jälkeen mobiilisaunan onnettomuusalueelta paenneiden ja evakuoitujen ihmisten käyttöön.

Varsinainen Sauna Aid perustettiin 28.2.2022, neljä päivää Venäjän Ukrainaan hyökkäyksen alkamisen jälkeen. Sauna Aid mobilisoitui välittömästi auttamaan Ukrainaa ja Ukrainasta paenneita ihmisiä.

Sauna Aidin tarkoituksena on tuoda helpotusta kriiseistä kärsivien tilanteeseen. Rentoutumisen lisäksi mobiilisauna tarjoaa myös mahdollisuuden puhdistautua, sillä puulämmitteinen sauna ja vesipata toimivat myös sähköttömillä alueilla.

ISA:n kunniajäsen, norjalaisamerikkalainen valokuvaaja Mikkel Aaland on toiminut Ukrainaan suuntautuvan Sauna Aid -hankkeen keulakuvana ja mukaan on saatu suuri joukko saunatoimijoita ja -organisaatioita.

Mukana on useita Kansainvälisen Saunaliiton kansallisista jäsenjärjestöistä, eri maiden lähetystöjä sekä yksittäisiä lahjoittajia.

Palkinnon myöntänyt Suomen Saunaseuran Tutkimus- ja kulttuuritoimikunta painotti palkitsemisessaan erityisesti Sauna Aidin laaja-alaista toimintaa ihmisyyden hyväksi saunakulttuuria levittämällä.

Suomen Saunaseura totesi palkitsemisperusteissaan, että “Sauna Aid on erityisen ansiokkaasti helpottanut ihmisten elämää maailman kriisipisteissä tuomalla saunan iloa ja sitä kautta lievitystä suuriin suruihin”.


Kirjoittaja on Sauna Seuran tutkimus- ja kulttuuritoimikunnan jäsen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tietoja kohteesta Lassi A Liikkanen

Saunologi ja saunan suunnittelun tutkimusmatkalainen. Johtava nykyaikainen suomalaisen saunan asiantuntija ja Suomen Saunaseuran Löylyn henki -palkittu 2021. Työkseni suunnittelen parempia digitaalisia palveluita. Minulla on pitkä historia tieteellisestä tutkimuksesta ja opetan satunnaisesti Aalto-yliopistossa.

0
    0
    Ostoskori - Cart
    Kori on tyhjä - Cart is emptyPalaa kauppaan - Return to Shop