Skip to content

Lauantaina 27.7.19 ainutlaatuinen Saunapäivä

Tänä vuonna YLE organisoi suurimman kansallisen saunatapahtuman aikoihin. Lauantaina 27.7. avautuu satoja yleisiä ja yksityisiä saunoja kaiken kansan käyttöön. Vaikka tapahtuma levittäytyy koko Suomen alueelle, on sen keskusnäyttämö Tampereella Ratinan stadionilla, jonne kokoontuu iso joukko liikkuvia saunoja.

Kun kysymys on YLE:n tapahtumasta niin on luonnollista, että tapahtuman ympärille on luotu myös mainio mediasirkus. Itse tapahtumaa seurataan koko päivän radiolähetyksessä. jo kuukauden ajan on radiosta ja televisiosta tullut paljon sauna-aiheista ohjelmaa. YLE:n kaikki materiaali on koottu osoitteeseen https://yle.fi/aihe/saunapaiva mutta kiinnostavimmat sisällöt löytyvät suoraan Areenasta:

Yksi tapahtuman tuottajista, Jusu Lounela, kertoo Ylen olevan tyytyväinen tapahtuman vastaanottoon.

Mukaan menoon on ilmoittatunut satoja yleisiä ja yksityisiä saunoja. Ratinan tapahtumaankin osallistuu parikymmentä liikkuvaa saunaa. Jusu on erityisesti fiiliksissä siitä, miten erilaisia saunoja ja oheisaktiviteetteja on tullut mukaan. Itse pidän erinomaisena miten paljon maakuntien saunoja on saatu tapahtumaan mukaan kesälomakauden kuumimpana viikonloppuna.

Myös Saunologia on mukana Saunapäivän tapahtumissa. Järjestän lauantaina Miehikkälän Salpalinja-museolla Hyvien löylyjen salaisuus -kirjan esittelytilaisuuden kello 14 alkaen, jonka jälkeen on mahdollista saunoa museon saunassa 5e pääsymaksua vastaan 15-17. Illalla lämpiää myös Suvikallion sauna. Molemmat kohteet löytyvät YLE:n kartalta:

https://yle.fi/aihe/saunapaiva#section-287837

Jos haluat tarjota oman saunasi löylyjä kaikille, ilmoittautuminen Saunapäivän saunaksi jatkuu vielä perjantaina 26. Lauantaina keskitytään saunomiseen ja kaikki saunojat voivat jakaa sauna kokemuksiaan YLE:n Löylymittariin (ilmestyy lauantaina 27.).

190724-saunapaiva-yle-2019
Pikainen kokonaisesitys siitä, miten kattavasti koko Suomi osallistuu Saunapäivä tapahtumaan. Täpliä kartalla on noin viisi sataa.

Selkeyden vuoksi täytyy muistuttaa, että nyt järjestettävä Saunapäivä ei ole sama kuin kansallinen suomalaisen saunan päivä kesäkuun toisena lauantaina, jota on pari vuotta pyritty saamaan viralliseksi liputuspäiväksi.

Ylen masinoima tapahtuma muistuttaa pari vuotta pyörineen Helsinki Sauna Dayn konseptia - ainoastaan nyt mukana on reilusti pääkaupunkiseudun ulkopuolisia kohteita. Tai itseasiassa kohteet ovat nimenomaan Helsingin ulkopuolella, stadilaiset saunat ovat selvästi aliedustettuina. Tämä on ehkä luonnollista huomioiden lomakauden.

Nyt siis kaikki mukaan saunomaan tai lämmittämään saunaa vieraille!

Tapahtuma on ainutlaatuinen siitäkin syystä ettei Yle suunnittele järjestävänsä tapahtumaa uudelleen. Hieno tapahtuma ja dokumentti saunojen tilasta tästä kuitenkin tulee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0
    0
    Ostoskori - Cart
    Kori on tyhjä - Cart is emptyPalaa kauppaan - Return to Shop