Skip to content

Tuunaa oma saunamökki netissä Ehtasaunan Saunasepon kanssa

Saunaseppo on Ehtasaunan tarjoama digitaalinen saunan suunnittelun ja hankkimisen  apuväline. Saunologia esittelee tämän ainutlaatuisen työkalun oman saunaunelman etukäteisvisualisointiin.


Vuoden 2022 aikana Saunologia on osallistunut useamman saunan suunnitteluun Suomessa ja Pohjois-Amerikassa. Saunan suunnittelu ei kuitenkaan aina vaadi ammattisuunnittelijaa ja -työkaluja. Olen vuosia sitten esitellyt netistä löytyneitä saunan suunnitteluohjelmia, mutta näistä enemmistö on valitettavasti poistunut käytöstä.

Haluan nyt nostaa esille yhden iloisen poikkeuksen tähän trendiin. Saunologian kumppani Ehtasauna Keski-Pohjanmaan Perhosta on saunamökkivalmistaja, joka julkaisi tänä vuonna Saunasepon.

Seppo on verkossa toimiva 3d-suunnittelusovellus. Tai ehkä suunnittelusovellus termi on hieman liioiteltu, sillä työkalu on enemmän erilaisten konfiguraatioiden visualisointityökalu, mutta harvinainen lajissaan Saunaseppo joka tapauksessa on.

Sisänäkymä Saunasepon 3d-mallista

Saunasepon supervoimat

Saunaseppo on nettiselaimessa toimiva sovellus, jonka avulla voi tutustua Ehtasaunan malleihin kolmiulotteisesti. Tämä tarkoittaa, että tietokonemallin sisällä voi vapaasti liikkua ja kurkistella eri kulmiin, joihin tuotekuvista ei aina löydy näkyvyyttä. Saunamallien muotoilun lisäksi Sepon avulla voi kokeilla erilaisia tuotteiden vaihtoehtoja, kuten eri tavoin sävytettyjä lauteita tai seiniä.

Saunaseppo ei rajallisten toimintojensa vuoksi korvaa varsinaista 3d-ohjelmaa, mutta antaa hyvää esimakua siitä, mitä mahdollisuuksia 3d-pohjainen suunnittelu voi tuoda saunan sisustussuunnitteluun. Saunan todellisten sisäratkaisujen näkeminen tietokoneen tai kännykän näytöltä voi ratkaista monta kysymystä siitä, onko jokin idea edes kokeilemisen arvoinen.

Näin Saunaseppo toimii

Mene esimerkiksi verkko-osoitteseen https://www.ehtasauna.fi/saunat/vihta-xl-moderni-pihasauna/?saunaseppo#. Palvelua kannattaa käyttää tietokoneella, niin ohjaaminen on monipuolisempaa.

Saunasepossa voit vaihtaa sisä- ja ulkotilan välillä painamalla kameransuuntanappia. Hiiren osoittimen kääntäminen kääntää kameran näkökulmaa, nuolinäppäimillä kamera liikkuu näkökulmassa eteen-taakse sekä sivuille. Skrollaus eleellä ulkokuvassa kamera zoomaa nopeasti. Sisätilassa kameran ohjaus loppuu painamalla Esc-näppäintä.

Katso YouTube-videolta, mitä Saunasepossa tapahtuu:

Kokeile, ei maksa mitään

Siinä missä Harvia on korvannut saunan suunnitteluohjelman pelkällä tarjouspyyntökoneella, saa Ehtasaunan Saunasepolla ilmaiseksi elävän tunnelman tulevasta saunasta.

Sepon rajoitteet tulevat kuitenkin nopeasti vastaan, sillä tutkittavana on vain Ehtasaunan valmiiden saunojen valikoima. Itse jäin kaipaamaan eniten suurempaa valikoimaa sisäsävyjä, nyt kaikki sisätilat ovat joko vaalean lepän näköistä käsittelemätön puuta tai tumman puhuvan mustaa. Suurempi paletti avaisi uusia luovia mahdollisuuksia. Mutta arvioi itse millaisia virtuaalisia saunaelämyksiä Saunasepon kanssa saat. Seuraava linkki johtaa Saunasepon Vihta XL esittelysivulle. Muihin saunamalleihin pääset vaikka Ehtasaunan Modernit pihasaunat -sivulta.

https://www.ehtasauna.fi/saunat/vihta-xl-moderni-pihasauna/?saunaseppo# 

Kiitos Ehtasaunalle yhteistyöstä artikkelin julkaisemisessa!

2 thoughts on “Tuunaa oma saunamökki netissä Ehtasaunan Saunasepon kanssa

 1. yksittäinen huomio yleisyytensä takia

  Esittelyvideolla muodin mukainen pulpettikattoinen sauna hyvin tyypillisessä muodossaan missä katon muoto huomioiden kiukaan ja lauteiden paikat ovat niin väärin kuin ne vain voi olla? Pitäisi olla juurikin päinvastoin missä kiuas on kaltevan katon matalemmalla puolella ja lauteet katon korkeammalla puolella koska päinvastaisessa asetelmassa (kuten videossa) löylyt ohjautuu valtaosin sivusuuntaan sen sijaan että ne ohjautuisivat lauteille. Toisinpäin (kiukaan ja lauteiden paikkojen vaihto) ja löyly ohjautuisi lauteilla istuville saunojille. Valitettavasti em:a suoranaista rakennusvirhettä näkee pulpettikattoisten saunojen yhteydessä jopa huomattavan usein.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tietoja kohteesta Lassi A Liikkanen

Saunologi ja saunan suunnittelun tutkimusmatkalainen. Johtava nykyaikainen suomalaisen saunan asiantuntija ja Suomen Saunaseuran Löylyn henki -palkittu 2021. Työkseni suunnittelen parempia digitaalisia palveluita. Minulla on pitkä historia tieteellisestä tutkimuksesta ja opetan satunnaisesti Aalto-yliopistossa.

0
  0
  Ostoskori - Cart
  Kori on tyhjä - Cart is emptyPalaa kauppaan - Return to Shop