Skip to content

Osallistu saunomisen Guinness-ennätyksen tekoon 8.6.2024

Suomi ja Viro yhdistävät saunavoimansa saunan päivänä lauantaina 8.6.2024. Tavoitteena on uusi saunomiseen liittyvä Guinness World Record. Ennätyksen teemana on "Eniten kuvia saunassa olevista ihmisistä Facebookissa yhden tunnin aikana".

Tempaukseen voi osallistua kuka tahansa, joka sijoittaa oman saunakuvansa kilpailujärjestäjien Facebook-sivulle  8. kesäkuuta klo 19.00 - 20.00 Suomen aikaa.

Muokkaus 8.6.24: Facebook-sivu on täällä: https://www.facebook.com/groups/worldsaunarecord

Osallistuminen edellyttää etukäteisilmoittautumista, jonka voi tehdä VisitEstonia sivuilla vaikka tänään: https://www.visitestonia.com/fi/saunaennatys. Järjestäjät toimittavat rekisteröityneille FB-sivun osoitteen ennen tapahtumaa. Lisätietoja tapahtumasta myös Suomen Saunaseuran verkkosivulta.

Saunan päivänä tapahtuu

Kesäkuun toisena lauantaina on myös muuta sauna-aktiviteettia ympäri Suomen.  Keski-Suomen Saunamaakuntaviikko pyörii koko edeltävän viikon ja viikonlopun.  Sauna from Finlandin ammattilaistapahtuma World Sauna Forum Jyväskylässä ehtii juuri päättyä, mutta Tampereelta, Rajaportista julistetaan vuosittainen saunarauha. Tämä on osa Tampereen alueen Soul of Sauna -viikkoa. Myös Suomen Saunaseuran vuosittaisen Löylynhenki-palkinnon saaja julkistetaan samalla päivämäärällä.  

Ja viimeisimmän tiedon mukaan samana päivänä järjestetään Peräseinäjoen Kalajärvellä seitsemännet saunafestarit. Tästä siirrettävien saunojen tapahtumasta lisätietoja Facebook-sivulta.

Saunologille nämä kilpailevat sauna-aktiviteetit ovat tällä kertaa liikaa, joten pakenen koko kesäkuuksi pois Suomesta. Minut tavoittaa mm. 15.6. Kaliforniasta pitämässä saunan suunnittelutyöpajaa ja myöhemmin viettämästä Juhannusta saman saunan lähistöltä.

Purnausta Guinness-teknologiasta ja teknologiayritysten vallasta ylipäänsä

Toivon, että ennätysyritys onnistuu, vaikka en ole samaa mieltä siitä, miten se on päätetty teknisesti toteuttaa. Suosittelen käyttämään web-selaimen yksityismoodia VisitEstonia-sivuilla vierailuun, sillä heidän kävijöiden seurantapolitiikkansa ei ole EU-vaatimusten mukainen.Facebookiin sijoitettavien kuvien kanssa kannattaa olla tarkkana: kilpailun säännöt kieltävät alastonkuvat ja Facebook valvoo asiaa ja saattaa kuvien poistamisen lisäksi estää pääsyn tilille, joka jakaa alastonkuvia.

Tästä amerikkalaisen tekopyhyyden ja tekoälyttömyyden yhdistelmästä hyvänä esimerkkinä Google, joka on luokitellut tämän artikkelin kuvituskuvana olevan historiallisen 1950-luvun saunakuvan Elannon saunasta vain aikuisille sopivaksi. Eli ei näin rohkeita kuvia kilpailuun.

 

 

One thought on “Osallistu saunomisen Guinness-ennätyksen tekoon 8.6.2024

 1. Walker

  "In other words, not such bold pictures for the competition."

  🙂

  I totally agree with you in that last paragraph.

  On the other hand… The vast majority of my sauna experience for about 20 years was NL, DE, AU, SU and SE. I got in to trouble the first time I went to a sauna in Finland not realizing that in public mixed saunas …YOU WEAR SUITS!

  🙂

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tietoja kohteesta Lassi A Liikkanen

Saunologi ja saunan suunnittelun tutkimusmatkalainen. Johtava nykyaikainen suomalaisen saunan asiantuntija ja Suomen Saunaseuran Löylyn henki -palkittu 2021. Työkseni suunnittelen parempia digitaalisia palveluita. Minulla on pitkä historia tieteellisestä tutkimuksesta ja opetan satunnaisesti Aalto-yliopistossa.

0
  0
  Ostoskori - Cart
  Kori on tyhjä - Cart is emptyPalaa kauppaan - Return to Shop