Skip to content

Tutkimus: sauna on viimeinen kännykätön alue

Sauna on vihoviimeinen paikka, jossa suomalaiset käyttävät kännykkää teknologiayritys Qvikin 18.5.2022 julkaiseman tutkimuksen mukaan. Kansallisesti 18-75 vuotiaita edustavan, yli 1100 hengen kyselytutkimuksen perusteella yhdeksän kymmenestä ei koskaan tuo puhelinta mukaan saunapuuhiin. Tilastokeskuksen mukaan 88 % suomalaisista ylipäänsä käytti älypuhelinta vuonna 2021. Tämän perusteella puhelimen kanssa saunovia suomalaisia on siis varsin vähän.

Saunominen oli kysymyksessä mukana olleista käyttötilanteista kaikista kännykättömin, sillä jopa suihkussa puhelinta ilmoitti käyttävän ainakin joskus pari prosenttiyksikköä suurempi määrä suomalaisia. Vertailun vuoksi 44 % väestöstä käyttää puhelinta ainakin joskus vessassa tai kävelemisen aikana.

220518-qvik-research-puhelimen-kaytto-ei-koskaan
Ote Qvikin (2022) tutkimuksen tuloksista koskien paikkoja, joissa älypuhelinta ei käytetä koskaan.

Tutkimuksen tuloksista on aiemmin uutisoinut mm. Kauppalehti: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kysely-lahes-joka-toinen-suomalainen-kayttaa-alypuhelinta-myos-vessassa/

2 thoughts on “Tutkimus: sauna on viimeinen kännykätön alue

 1. Vesa Leskisenoja

  Hei!
  Olin 2012 vaimoni kanssa Kiinassa. Käytiin Kiinanmuurilla parikin kertaa kävelemässä. Tultiin Pekingiin 4 tähden hotelliin jossa oli myös sauna. Saunomistilanteessa tulimme saunaan jossa oli mieshenkilö ja hänellä oli löylyhuoneessa kännykkä hallinnassa. Rupesin heittämääm vettä kiukaalle jolloin mieshenkilö poistui löylyhuoneesta, kotvan kuluessa henkilö tuli takaisin löylyhuoneeseen ilman kännykkää, ja nautti kiukaan lämmöstä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tietoja kohteesta Lassi A Liikkanen

Saunologi ja saunan suunnittelun tutkimusmatkalainen. Johtava nykyaikainen suomalaisen saunan asiantuntija ja Suomen Saunaseuran Löylyn henki -palkittu 2021. Työkseni suunnittelen parempia digitaalisia palveluita. Minulla on pitkä historia tieteellisestä tutkimuksesta ja opetan satunnaisesti Aalto-yliopistossa.

0
  0
  Ostoskori - Cart
  Kori on tyhjä - Cart is emptyPalaa kauppaan - Return to Shop