Skip to content

Saunologia 2022 – osallistu, vinkkaa ja vaikuta

Saunologian kuudennen toimintavuoden alku häämöttää jo kalenterissa! Tässä koottuna vuoden 2021 parhaat palat, visioita uudesta vuodesta ja muistutus miten voit osallistua ja tukea Saunologian toimintaa.

Näin osallistut vuonna 2022

Kokeile vaikka seuraavaa

 • Vinkkaa kiinnostavista saunoista ja saunaprojekteista
 • Ehdota juttua tai lähetä sen käsikirjoitus
 • Kerro tuote- tai saunauutuuksista

Helpoiten onnistut ottamalla yhteyttä sähköpostitse: info@saunologia.fi

Näin kylmän talven keskellä haluaisin julkaista ohjeistuksen jääsaunan tekoon, mutta tähdet eivät ole olleet toistaiseksi kohdallaan. Jos tunnet jääsaunanrakentajia, ota yhteyttä!

2021 muistoja

Vuonna 2021 Saunologialla oli ilo palvella noin 400 000 lukijaa, joista lähes 95 % oli Suomesta. Viime vuonna Saunologiassa julkaistaan uusia juttuja 24 kpl. Vuoden uutuusartikkeleista suosituimpia uutiskirjeen tilaajien keskuudessa olivat

 1. Kuivata sauna oikein
 2. Asuntomessut 2021 saunaopas
 3. Hikeä vai tiivistynyttä kosteutta saunassa? (kirjoittaja Unto Hakkarainen)

 

Näiden lisäksi haluaisin nostaa esille kaksi kulttuurihistorian näkökulmasta kiinnostavaa juttua, jotka eivät löytäneet ihan yhtä suurta yleisöä

Ensimmäiseen koronavuoteen nähden suomalaisten saunan nälkä on Saunologian näkökulmasta laantunut, sillä ensimmäisen kerran historian aikana lukijamäärä ei enää kasvanut edellisvuodesta.

2022 odotuksia

Minulla on Saunologian kanssa positivinen ongelma sen suhteen, että erilaisia ideoita juttuihin riittäisi koko vuosikymmenelle, vaikka julkaisisin jotain joka viikko. Näin ei ole tarkoitus toimia eikä siihen riitä aikakaan.

Vuodelle 2022 on kuitenkin luvassa vuosia muhinut sisäsaunan höyrynsulku, koolaus ja panelointiohjeistus, useampia tuote-esittelyjä, telttasaunakokeilu ja kaikenlaista muuta. Peräkärry- ja jääsaunoista toivon myös ehtiväni kirjoittamaan.

Saunan suunnittelupalveluita ja vastauksia saunakysymyksiin

Olen viime vuodesta alkaen käyttänyt aikaani enenevässä määrin apua tarvitsevien saunan rakentajien ja remontoijien neuvomiseen. Tämä työ jatkuu ja Saunologian palvelut kannattaa pitää mielessä, jos lähipiirissä on suunnitelmissa unelmien sauna suunnittelu tai parantaminen entisestään.

Palvelut toimivat etänä tavoittaen ihmisiä ympäri maailman. Ilmaisia vinkkejä toki saat edelleen lukemalla Saunologian verkkosivuja ja jättämällä kysymyksesi kommenttina verkkosivuille.

Hankekohtaisen neuvonnan lisäksi pidin vuonna 2021 useamman sauna-aiheisen luennon, sekä Itä-Suomen yliopiston, British Sauna Societyn ja Sauna from Finlandin järjestämissä tapahtumissa. Lisäksi esiinnyin Quinyx Finlandin tapahtumassa. Mikäli kaipaat omiin tilaisuuksiisi sauna-aiheista sisältöä, ota yhteyttä!

Näillä sanoilla hyvää uutta saunavuotta kaikille lukijoille! 🙂

Terveisin Suvikallion saunan lumisista tunnelmista
Lassi, saunologi vuodesta 2016

P.S. tuet Saunologian tarjoamista ilmaiseksi muille saunan ystävillä vaikkapa hankkimalla Saunologian verkkokaupasta paketin laudeliinoja:

Saunologian laudeliina 45×55 cm, 2 kpl

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tietoja kohteesta Lassi A Liikkanen

Saunologi ja saunan suunnittelun tutkimusmatkalainen. Johtava nykyaikainen suomalaisen saunan asiantuntija ja Suomen Saunaseuran Löylyn henki -palkittu 2021. Työkseni suunnittelen parempia digitaalisia palveluita. Minulla on pitkä historia tieteellisestä tutkimuksesta ja opetan satunnaisesti Aalto-yliopistossa.

0
  0
  Ostoskori - Cart
  Kori on tyhjä - Cart is emptyPalaa kauppaan - Return to Shop