Skip to content

Hyvien löylyjen salat julki! Tue Saunologia-kirjan tuotantoa

Haluan tehdä Saunologian sauna-artikkelikokoelmasta kirjan. Huomisesta alkaen Mesenaatti.me sivustolla käynnistyy tätä tukeva joukkorahoituskampanjan. Osallistu  projektiin ja auta minua toteuttamaan uudenlainen saunakirja!

Kampanja käynnistyy osoitteessa:

https://mesenaatti.me/saunakirja

20.3.2017 alkaen ja jatkuu aina vappuun asti!

Voit tukea kirjan tekemistä esimerkiksi ostamalla sen ennakkoon ja levittämällä sanaa kirjasta muille saunaihmisille!

Taustatietoja

Olen jo aiemmin kertonut, että tämän blogin taustalla on ollut idea kirjasta. Sähköinen kirja tulikin jo ensimmäisen syntymäpäivän yhteydessä ”julkaistua” (kts. sisällysluettelo ). En kuitenkaan aio vielä lopettaa.

Haaveeni on tehdä elämyksellisestä saunan suunnittelusta myös fyysinen teos. Tätä tarkoitusta varten olen käynnistänyt Mesenaatti.me-palvelussa joukkorahoituskampanjan, jonka avulla sinä ja kaikki muut saunan ystävät voitte tukea kirjan valmistelua!

Kirjalla on myös oma sivunsa Saunologian alla, josta löydät lisätietoja:

Saunologia.fi/kirja

Kampanja käytännössä

Rahoituskampanja pyörii aikavälillä 20.3.-8.5.2017. Sen tavoitteena on kerätä riittävästi rahoitusta kirjan kirjoittamista ja editointia varten. Rahoittajille on tarjolla hyvin erilaisia vaihtoehtoja 5 eurosta ylöspäin.

Ensisijaisesti odotan myyväni kirjaa ennakkoon. Kampanja toimii myös markkinointikokeiluna sille, onko uuden aikakauden saunakirjalle kysyntää.

Kampanjan vastikkeiden hinnoittelu ja kokonaistavoite perustuvat parin kuukauden palkkatyön taiteilija-apurahan tasoiseen hinnoitteluun, huomioiden vastikkeiden tuotantokustannukset. Kampanjalaskelmat huomioivat myös kaikki lain edellyttämät kustannukset: arvonlisäverot, ennakonpidätykset, palkan sivukulut ja rahoituksen kustannukset.

Kirjan tulee kustantamaan Rakennustieto Oy, rakentamisen ja suunnittelun alan ammattikustantaja, jolla on kokemusta saunakirjoista myös kansainvälisesti. Rakennustieto julkaisee vuosittain kymmeniä kirjoja ja heillä on oma verkko- ja kivijalkakauppa tietotuotteille.

Kustantaja huolehtii osaltaan kirjan muista tuotantokuluista (editointi, kuvitus, taitto, markkinointi), mutta alan käytännön mukaan kirjoittamisesta ei makseta palkkiota. Tämän vuoksi kokeilen kampanjointia työn mahdollistamiseksi.

Tavoite on kirjoittaa kirja mahdollisimman pian onnistuneen kampanjan loppumisen jälkeen. Tällöin kirja tulisi myyntiin viimeistään talvella 2018. Rahoittajat saavat luonnollisesti kappaleensa ensimmäisten joukossa.

Tule mukaan rahoittajaksi ja pyydä saunakaverisi mukaan! Yksityishenkilöiden lisäksi tarjolla on pari yrityksille sopivaa rahoitusmuotoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tietoja kohteesta Lassi A Liikkanen

Saunologi ja saunan suunnittelun tutkimusmatkalainen. Johtava nykyaikainen suomalaisen saunan asiantuntija ja Suomen Saunaseuran Löylyn henki -palkittu 2021. Työkseni suunnittelen parempia digitaalisia palveluita. Minulla on pitkä historia tieteellisestä tutkimuksesta ja opetan satunnaisesti Aalto-yliopistossa.

0
    0
    Ostoskori - Cart
    Kori on tyhjä - Cart is emptyPalaa kauppaan - Return to Shop