Skip to content some

Heinäkuun 2016 lyhyet

Julkaisen blogin pitkien artikkelien lisäksi silloin tällöin rakennusprojektiin liittyviä päivityksiä Facebookissa ja Twitterissä. Tällä sivulla koottuna heinäkuun 2016 keskeiset tapahtumat. Pysyt niistä kärryillä seuraamalla jompaakumpaa tiliä!

Katsaus heinäkuun tapahtumiin

Heinäkuussa ollaan hutkittu saunatyömaalla pitkiä päiviä. Ohessa on lätkitty hyttysiä, paarmoja ja ampiaisia. Kuukauden kuluessa on viimeistelty saunan perustukset, siirretty hirsikehikko, (postaus tulossa ensi viikolla), rakennettu vesikattoa ja testailtu Tikkurilan värejä. Ja käyty ahkerasti rakennustarvikekaupoissa, K-Raudassa vähintään kerran viikossa.

Kuukausi on ollut suurten odotusten, karvaiden pettymysten ja hitaan edistyksen aikaa. Erilaisia epäuskon hetkiä on koettua useammalla sektorilla. Ihmisen erehtyväisyys on tullut eteen niin hirsien ulkosäilytyksen ja mitoituksen, kiuastoimituksen kuin katemateriaalitilauksenkin kanssa. Joitakin ratkaisuja, kuten terassitolpitusta, on jouduttu muuttamaan. Räystäslaudat tuli maalattua kahteen kertaan, kun sävy ei enää sijoituspaikalla näyttänytkään hyvälle. Ja löytyi budjettilaskelmistakin pari riviä, jotka oli unohtunut summata yhteen…

Kaikki ongelmat ovat kuukauden aikana alkaneet selviytymään. Projektin hyvin hitaantuntuinen edistyminen ole niistä jäänyt kiinni. Olennaista työlle oli myös oikeiden tekijöiden, sekä talkoolaisten että kirvesmiehen löytyminen loppujen lopuksi sopivaan aikaan.

Heinäkuu rakennustyömaalla päättyy siihen, että vesikatosta on saatu valmiiksi puolet. Katon rakentamisen hitaus selittyy sekä rakennuspaikan kaltevuudelta, hirsirakentamisen uniikeilla haasteilla että tarpeella muuttaa rakennussuunnitelmien yksityiskohtia lennosta. Eiköhän se elokuussa kuitenkin saada valmiiksi.

Tässä kuvia ja videoita tämän kuun toiminnasta Twitter-tililtä:

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tietoja kohteesta Lassi A Liikkanen

Saunologi ja saunan suunnittelun tutkimusmatkalainen. Johtava nykyaikainen suomalaisen saunan asiantuntija ja Suomen Saunaseuran Löylyn henki -palkittu 2021. Työkseni suunnittelen parempia digitaalisia palveluita. Minulla on pitkä historia tieteellisestä tutkimuksesta ja opetan satunnaisesti Aalto-yliopistossa.

0
    0
    Ostoskori - Cart
    Kori on tyhjä - Cart is emptyPalaa kauppaan - Return to Shop