Osallistu: allergiat saunassa tutkimus!

Saatko saunomisesta hyötyä allergioiden, ihotautien tai astman hoitoon vai onko saunominen joskus aiheuttanut sinulle allergisia oireita tai kohtauksen? Saunologia kerää suomalaisten kokemuksia saunomisesta ja allergioista sähköisen kyselytutkimuksen avulla.  

Voit kertoa sekä havaitsemistasi muutoksista  allergioissa  että saunomisen aiheuttamista allergisista yms. reaktioista. Vastaa omien kokemustesi pohjalta niin pitkältä ajalta kuin muistat. Tutkimuksen toteuttaa saunatiedon erikoismedia Saunologia.fi yhteistyössä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa. Tutkimuksesta vastaa Lassi Liikkanen, FT., Dosentti. 

Kyselyyn voi vastata 29.9.-19.24.10.2021 aikavälillä osoitteessa
https://forms.gle/8xXUGXBX1rT4DSgX9

Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 3 kpl  saunatuotepalkintoja 26.10.2021, jotka toimitetaan ilmaiseksi manner-Suomeen.  Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja arvonnan tulos ilmoitetaan myös Saunologian sosiaalisen median kanavissa. Arvottavien palkintojen arvo alittaa arpajaisverolain määrittelemän raja-arvon.

Kutsu myös ystäväsi kertomaan kokemuksista!

Kaikki annetut vastaukset käsitellään luottamuksellisesti eikä henkilötietoja luovuteta eteenpäin tai yhdistetä vastauksiin. Tutkimuksesta tiedottamista varten saadut yhteystiedot poistetaan viimeistään kahden vuoden kuluttua tai puoli vuotta siitä, kun niitä ei tarvita tarkoituksiin, joihin tiedot luovutettiin. 

Tutkimusaineisto on Saunologian ja Allergia-, iho- ja astmaliiton käytössä, mutta aiheesta kiinnostuneet  tutkijan voivat pyynnöstä saada siihen käyttöoikeuden.

Kyselylomake on Google Forms -palvelussa, mutta Google ei liity tutkimukseen tai arvontaan millään muulla tavalla. Jos Google ilmoittaa sinun myöhemmin voittaneen 100 miljoonaa dollaria, se ei ole tämän kyselyn ansiota vaan ihan likaista puijausta.

Lisätiedot tutkimuksesta: lassi@saunologia.fi

Ei kun vastamaan täältä!

Yksi kommentti artikkeliin ”Osallistu: allergiat saunassa tutkimus!

  1. Lea Greus

    Saunominen kuuluu suomalaiseen kulttuurin, oli kylmä talvi tai kuuma kesä.
    Hienoa että allergia-asiaa tutkitaan näin, saa faktaa asiasta.
    Pojillamme on astma ja hänellä myös saunominen (rauhallinen) helpottaa oloa.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kuka Lassi A Liikkanen?

Saunologi ja saunan suunnittelun tutkimusmatkalainen. Johtava nykyaikainen suomalaisen saunan asiantuntija ja Suomen Saunaseuran Löylyn henki -palkittu 2021. Työkseni suunnittelen parempia digitaalisia palveluita. Minulla on pitkä historia tieteellisestä tutkimuksesta ja opetan satunnaisesti Aalto-yliopistossa.