Skip to content

Testissä kolme hotellihuoneen saunaa

Saunologia koesaunoi kolme hotellin huoneistosaunaa ja koki iloisia yllätyksiä sekä odottamattomia pettymyksiä. Kävi ilmi, että hotellisaunan voi toteuttaa monella tapaa hyvin sekä huonosti. Reissulla opin, että löylyhuoneen jälkeen tärkein tila saunaelämyksen kokonaisuuden kannalta on terassi.  Hotellihuone ympäristö voi tietyillä rajoituksilla tarjota kohtuullisenkin hyvän saunaelämyksen, mutta missään kolmesta kohteesta ei osuttu joka sektorilla oikeaan.


Pandemia-aikana, vuosina 2020–2021 sekä 2022 sähkökriisin jälkeen monissa paikoissa suljettiin yhteiskäyttösaunoja. Tällöin saunattomien suomalaisten kuin vierasmaalaisten vieraiden vaihtoehdoksi tuli etsiskellä yksityisiä vuokrasaunoja mistä ikinä niitä löytyi.

Eräs vaihtoehto päästä omaan saunaan hetkeksi ovat hotellihuoneiden yhteyteen sijoitetut saunat. Näitä löytyy jonkin verran, yleensä hieman tavallista isompien huoneiden ja arvokkaampien sviittien yhteydestä. Houkuttelevaa on, ettei samassa kokoluokassa saunallinen huone ole useinkaan sen kalliimpi ja yöpyminen mahdollistaa saunomisen aamuin illoin. Vaan miten on, voiko hotellihuoneen sauna olla oikea elämys?

Saunologin ja paremman puoliskon muodostama testiryhmä selvitti asiaa kolmen erilaisen huonesaunan näkökulmasta. Kohteet valikoituivat melko satunnaisesti. Mukaan tuli kaksi hotelliketjusaunaa, keskiluokan Scandic ja luksusketju Lapland Hotels. Lisäksi saunottiin yksityisessä Boutique Hotel Sawohousessa. Scandic ja Sawohouse sattuivat olemaan molemmat Kuopiossa, lappilainen sauna ironisesti Helsingin ytimessä.

Seuraavassa esittelen saunat yksi kerrallaan, mutta paljastan poikkeuksellisesti yhteisen lopputuloksen heti. Se on, että keskimääräiseen hotellihuoneeseen on vaikea yhyttää yhtä aikaa sekä hyvät saunaelämyksen puitteet että toimiva sauna. Näiden lisäksi olisi hyvä löytyä parveke.

Haaste on muistuttaa kerrostaloasuntojen saunoja: tilaa on vähän, ilmanvaihto pauhaa ja rauhallinen vilvoittelu ulkosalla on vaikea järjestää. Saunomisen iloa hotellisaunasta yleensä kuitenkin aina saa, kunhan ei odota liikoja ja muistuttaa kansainvälisille vieraille, että parempiakin löylyelämyksiä maasta löytyy.

Boutique Hotel Sawohouse

 

Sawohousen hotelli sijaitsee Kuopion eteläpuolella. Hotelli on tyyliltään Suomessa epätavanomainen, motellin ja majatalon yhdistelmä. Hotellin saunallinen huone on suuri kolmio.  Huoneessa on sänkypaikkoja peräti seitsemälle. Myös huoneistosauna ja kylpyhuone on mitoitettu poikkeuksellisen reilusti. Kylpyhuoneessa on nykytyylin mukainen laatoitus ja kaksi suihkua. Löylyhuoneen pinta-ala on lähes 6 m2 ja siellä on II-mallinen laude. Saunan yleisilme on tuore ja moderni. Saunaa voi sanoa konstailemattomaksi. Sawohousessa on myös äskettäin remontoitu, kuvien perusteella tyylikäs yhteiskäyttösauna, mutta siihen ei ollut vierailuhetkellä mahdollista tutustua.

Käynti saunaosastoon käy avokeittiöstä.

Sawohousen saunakokemus

Perinteisen mallisen sähkökiukaan ohjaus on integroitu kiukaaseen. Toisin sanoen säätö on saunojan omissa käsissä, joten voi itse päättää kuinka kuumassa haluaa saunoa. Kiuaskivien huoltoväli oli käyntihetkellä mennyt pahasti ohitse ja kivien ulkonäkö sekä tuoksu kertoivat akuutista vaihtotarpeesta. Sauna oli kuitenkin muutoin siisti, hajuton ja laudeliinat paikoillaan.

Seinät on käsitelty tummiksi, mutta lauteet säästetty ylenmääräiseltä käsittelyltä, joten niillä pysyy hyvin aloillaan tai jaloillaan. Löylytilan estetiikka ei ole silmiä hivelevä, muttei häiritseväkään.

Sawohousen huonesaunassa mahtuu saunomaan koko huoneellinen, tai vielä enemmänkin vieraita. Jos saunojia on vain kaksi, kumpikin mahtuu lauteille pitkälleen sekä pituuden että leveyden puolesta, mistä erityispisteet.

Sawohousen saunassa on mittaaa.

Lauteiden korkeusasema kiukaaseen nähden on hyvä, sillä matala peruskiuas jää jalkalauteen alapuolelle. Katto on kuitenkin jäänyt liian korkealle ylälauteeseen nähden, joten kovien löylyjen saaminen on vaikeaa. Kiuaskivien määrä ja laatu myös vaikuttaa löylyihin negativiisesti.

Saunassa on toimiva ilmanvaihto, joten siellä jaksaa oleskella riittävän pitkään. Kun sitten kaipaa jäähylle, tulee lasiovi vastaan. Tai oikeastaan sen yläkarmi, jonka korkeus vaikuttaisi olevan 190 cm, mutta matalampikin saunoja saattaa tavoittaa otsallaan karmin käydessään alas lauteilta laskeutuva askelmia ovensuussa. Ei osunut omalle kohdalle, mutta mielestäni pieni suunnitteluvirhe.

Oviaukko jää harmillisen matalaksi lauderakennelmaan nähden.

Viimeinen osa saunomista on vilvoittelu. Tämä jää puolitiehen, sillä suihkusta tullaan suoraan huoneiston keittiöön ja laatoitetulle lattialle. Huoneistossa on onneksi erillinen hätäpoistumiseen suunniteltu takaovi, jota voi olosuhteista riippuen käyttää jäähdyttelyyn – talven pimeydessä miksei vaikka hankeen pyörähtämiseen. Täytyy vaan varmistaa, että pääsee myös takaisin sisälle.

Kokonaisvaikutelma Sawohousen huoneen saunasta on, että se sopii parhaiten isomman porukan seurustelusaunaksi. Kaksi rauhallista saunojaa voi myös joogata siellä täydessä rauhassa, joten käyttömahdollisuuksia saunalle varmasti on. Viilentyminen on haaste, mutta hikoilupuoli on riittävästi hallinnassa. Remontoimalla saunasta voisi saada erittäin hyvän ilman suurta lisävaivaa.

Sawohouse kokonaisarvosana 3.5/5


Scandic Kuopio

Kuopion keskustassa sijaitseva Scandic on keskikokoinen, viisikerroksinen hotelli. Junior suite -huoneissa on sauna, kaksi huonetta ja neljän hengen majoituspaikat. Hotellissa on allasosasto ja huoneesta löytyvät kylpytakit, ei sandaaleja.

Kylpyhuone on siisti tilaihme, toinen suihku on ammeessa.

Scandicin sauna on pieni, 2,5 m2 kokoinen sauna kompaktin ja siistin kylpyhuoneen jatkona. Saunan lisäksi sieltä löytyy kylpyamme. Koko osasto näyttää uuden puhtoiselle, mutta löylyhuoneessa ei ole merkkiäkään täysin uuden tilan tuoksuista. Löylyhuone on nimittäin kauttaaltaan sävytetty himmeällä, kuultavalla saunasuojalla tai -vahalla. Käsittelyt on tehty siististi ja saunassa ei ole esimerkiksi ikävää sivutuoksua käytetyistä tuotteista.

Kiuas on nurkassa, mutta silti esillä.

Scandicin saunaa dominoi Tulikiven Kuura pilarikiuas. Tämä yli 1 500 euron hintainen kiuas on näyttävä vuolukivinen sijoitus löylyhuoneen taikaan. Kiuaskivet ovat perinteisiä ja hyvässä kunnossa.

Kiukaan Touch Screen -ohjauspaneeli on sijoitettu kylpyosaston oven ulkopuolelle. Paneeli näyttää hienolla, mutta sen käytettävyys on luokattoman huono. Jos hyvin käy, niin sen avulla satunnainen käyttäjä saa saunan lämpiämään. Mitään takeita tästä ei kuitenkaan ole ja huoneessa ei ole ilmeisisä ohjeita kiukaan käyttöön. Kiukaan mallikaan ei selviä ihan helposti, joten laitteen kanssa voi mennä sormi suuhun.

Ohjauspaneeli ja hämmentävä varoituslappu. Ohjeita ei ole.

Kiukaan lisäksi huomio kiinnittyy pienen ikkunan toisella puolella avautuvaan näkymään Kallaveteen, ainakin tästä huoneesta. Hämärämpinä hetkinä katse saattaa eksyä huoneen erikoiseen valaisimeen, joka sirottaa valoa toispuolisesti jalkalauteen yläpuolella istuinlauteen alla.

Kokemuksia Scandicin huonesaunan löylyistä

Kun kiukaan on saanut toimintaan, sauna lämpiää tasaista tahtia. Kiukaan vuolukivipinnat eivät merkittävästi lämpiä, minkä ansiosta pienessä saunassa ei huomaa epämiellyttävän voimakasta lämpösäteilyä. Tämä on yleinen ongelma pienissä saunoissa.

Ilmanvaihto saunassa toimii riittävän hyvin. Se on toteutettu koneellisesti niin, että raikas ilma tulee saunan katosta olevasta venttiilistä ja poistuu oven alta pesuhuoneeseen. Ilmanvaihdon taso on hieman vaatimaton ja oven pielessä onkin varoitus siitä, ettei ovea huonetiloihin saa pitää saunottaessa auki, jottei palovaroitin aktivoidu.

Saunomisen kannalta maltillinen iv-voluumi on hyvä, kunhan ilman todella vaihtuu. Näin tuntuu täällä tapahtuvan, joten saunassa istuskelu ja löylynheitto on miellyttävää.

Saunomisen kannalta saunan suurin ongelma ovat lauteet. Saunaan valittu pohjakaava on typistänyt laudeleveyden 120 senttiin, johon mahtuu noin 2,5 aikuista. Aikuinen ei mahdu lauteille pitkälleen millään tapaa ja lauteiden syvyys jää alle 60 cm, joten niillä ei ole ihan helppo nostaa jalkoja syliinkään.

erinomaisen saunan illuusio säilyy niin pitkään kuin jaksaa pidellä jalkoja ylälauteella

Lauteet ovat Scandicin suurin heikkous. Olisin sijoittanut ne toisinpäin.

Toinen ongelma on kiukaan ja lauteiden korkeussuhde. Löylyn lain törkeä rikkominen tuntuu välittömästi, jos varpaat laskee jalkalauteelle. Löylyä ei sinne tule ja lämpötilakin on tuntuvasti viileämpi. Lämpötilan säätö on myös päin honkia, sillä seinän lämpötila-anturin mukaan menevä ohjauspaneeli on säädettävä reilusti, 15–20 astetta toivottua todellista lämpötilaa korkeammalle.

Näistä puutteista huolimatta Scandicin sauna saa hyvän arvosanan ja on tämän hotellikiertueen paras huonesauna. Oma terassi antaa erinomaisen mahdollisuuden vilvoitteluun ja hotellin yleiselle saunaosastolle ei tule ikävä.

Scandic kokonaisarvosana 4/5


Lapland hotels Bulevardi

Lapland hotels -ketjun Bulevardin hotelli Helsingissä antaa itsestään vaikuttavan yleiskuvan. Kysymyksessä onkin 4-tähden hotelli, jonka huonehinnat alkavat yli 200 eurosta. Tilojen ilme vastaa odotuksia.

Hotelli on uudenveroisessa kunnossa ja moitteettoman siisti. Lukuisat yksityiskohdat tuovat etelään mystifioitua Lapin tunnelmaa. Sama tunnelma jatkuu Mystique Deluxe Sauna -huoneeseen, jonka viimeistely on tyylikäs ja äänimaisema etäännyttää nopeasti Helsingin kantakaupungin vilskeestä. Suoraan sanottuna huoneiden äänieristys on niin hyvä, että sijainti kantakaupungin sisärajalla unohtuu helposti kokonaan.

Bulevardin saunat on sertifioitu Sauna from Finlandin laatumerkinnällä. Olen vitsaillut, että Saunologian toimiala alkaa siitä, mihin Sauna from Finlandin päättyy, eli löylyhuoneen ovelta. Tämä ei ihan pidä paikkaansa, sillä esimerkiksi saunan puhtaus ja siisteys on tärkeä osa SfF laatumerkinnän kriteerejä. Mutta muutoin sertifiointi keskittyy lähinnä saunakokemuksen löylyjen ulkopuolisiin tekijöihin. Täytyy todeta, että olen ollut SfF:n henkilöjäsenenä jo kuusi vuotta.

Saunomiseen panostaminen näkyy jo ennen saunaan menoa. Infojärjerjestelmästä löytyy saunomisohjeita ja huoneen tilaajalahjana saunamedian omistajalle toimitettu Pohjoisen kauneus -paketti (59 €) sisältää saunaankin sopivia tuotteita. Lisäksi ketju markkinoi Carita Harjun Saunafulness -itsehoitopakettia saunojille (50 / 109 €).

Kokemuksia Lapland Hotels Bulevardin huonesaunasta

Bulevardin saunassa saunoja istuu jännässä välitilassa lasikuutiossa, kuin akvaariossa, kylpyhuoneen ja huoneen välillä. Hyvänä puolena tässä on mahdollisuus nähdä ulos huoneen ikkunoista saunottaessa.

Saunologi akvaariossa.

Bulevardin huonesaunassa ei ole helppoa saada hyviä löylyjä ja se lämpene hitaasti. Se tuntuu ilkeästi sanottuna ensituntumalta enemmän ruotsalaiselle kuin suomalaiselle saunalla. Syyt sen kehnoon toimintaan ovat ilmeisiä tarkasteltaessa sen toteutusta.

Huonesauna on kokonaisuudessaan antiteesi hotellin muuten yhtenäisen tyylikkäälle, pohjoista luontoa korostavalle linjalle. Saunassa ei ole mitään käsittelemätöntä luonnon materiaali, seinät ovat lasia ja laattaa. Katto ja takaseinä ovat umpeen käsiteltyä paneelia sekä laudelautaa, joka tuntuu kädessä enemmän muoviselle kuin puiselle. Onneksi sauna ei lämpiä helposti niin kuumaksi, että tästä tulisi ongelma.

On saunassa hyviäkin puolia. Sauna on moitteettoman siisti, hajuton ja varusteet saunomista ajatellen kohdallaan. Valaistuksena toimivat katon pistemäiset, todennäköisesti LED-valot. Saunan valaistus on yhdistetty kylpyhuoneosaston valaistukseen, joten lasiseinän läpi sitä valaisee ensisijaisesti suihkun kattovalo, pienet ledit luovat lähinnä tunnelmaa.

Saunomiseen tottumattomille turisteille hotellin viihdejärjestelmään sisältyy kattavat saunomisohjeet, jotka talon yleisen tyylin mukaisesti hieman maustavat saunamytologiaa. Sauna from Finlandin ohjeistuksesta mukautetut ohjeet on englannin kielellä toteutettu hieman hätäisesti, mutta silti paljon paremmin kuin muualla.

Lämpö tiukassa ja löylyt katossa

Lämpiäminen onkin oma ongelmansa. Vastaanotossa kerrottiin saunan lämpiämisen ottavan kolme varttia. Tämä ei ole yhtään alakanttiin vaan lämpiäminen kestää noin tunnin 80 ℃ tavoitelämpötilaan. Tämän jälkeen tuli yllätyksenä, että kiuas meni pois päältä 20 minuuttia tämän jälkeen. Tämä sinänsä ole suuri ongelma, nimittäin sauna pysyy tämän jälkeen lämpimänä vielä kauan runsaan kivimassan ansiosta. Jälkeenpäin selvisi, että lyhyt käyttöaika ei ole virhe vaan suunniteltu ominaisuus, jota varten kiuasvalmistaja on jopa muuttanut ohjainlaitteen ohjelmistoa.

Coolius saunassa on monimerkityksinen juttu.

Saunan mitat ovat 1,4 x 1,55 m eli 2,1 m3 ja sauna on 2,3 m korkea eli aika tarkkaan 5 m3. Huonetta lämmittää Harvian Cilindro -sähkökiuas, jonka tarkka malli ei ollut selvillä, mutta tuotesarjan pieninkin malli on teholtaan 6,8 kW. Tämän pitäisi periaatteessa riittää hyvin tämän kokoiseen peruslämpimään saunaan, mutta lasiseinät selvästi ottavat osansa lämpöenergiasta ja lämpiäminen on hidasta. Lasiseinät ovat poikkeuksellisesti tiivistä tuplalasia, mikä mahdollistaa saunan toimimisen vaikkei selvästikään silti ole riittävän hyvä materiaali.

Lauteet ovat kompaktit ja kiuas on jostain syystä haluttu näennäisesti integroida, vaikkei sille olisi tarvetta. Lauteille mahtuu kaksi aikuista. Jalat voi nostaa kiukaan suojakaiteelle, tosin löylyä heitettäessä täytyy varoa polttamasta varpaitaan. Tästä ei vierailijoita muistettu varoittaa, eikä ilmiöön törmäisi, ellei sauna olisi näin pieni.

Sauna lasiovi on poikkeuksellisen korkea (230 cm) ja harva. Pelkästään pystykarmin ja ovilehden ulkoreunan väliin jää vähintään 6 mm rako, jos ovi on ”kiinni”. Tämä tarkoittaa, että lämmintä ilmaa virtaa jatkuvasti ulos saunasta. Tilanne pahenee, mikäli ovea menee aukomaan. Saunan lämpötila tippuu jokaisella avauksella näkyvästi.

Ovi fuskaa.

Viimeinen ”staattinen” ongelma on lauderakennelma, johon on onnistuttu nikkaroimaan nousuaskelma, Tällöin istuinlaude on saatu aika tarkkaan metrin korkeudelle. Kiukaan yläpinta nousee puolestaan n. 90 cm lattiasta. Tarkkaavainen lukija pystyy jo tästä päättelemään, että saunan katto jää harmillisen kauas, 130 cm, ylälauteen yläpuolelle. Lukema on tämän kokoluokan saunassa aivan liikaa. Vastaavasti voidaan ennustaa, että jalkalauteen tasolla on viileää. Näin on, vaikkei lämpötilaero absoluuttisesti ole suurin suuri, sen huomaa selvästi, jos varpaansa alas laskee. Pienten ihmisten onneksi lauteille mahtuu kyhjöttömään myös polvet ylhäällä, koripalloilijoille tämä voi olla vaikeaa.

Saunassa on muun huoneen tavoin koneellinen ilmanvaihto. Valitettavasti se on toteutettu niin, että saunan heikkoudet entisestään korostuvat. Raikasta ilmaa tulee oikea oppisesti katosta kiukaan yläpuolelta, mutta poistuu vastakkaiseen kulman kattoon sijoitetusta poistoventtiilistä samaa vauhtia. Tämä takaa löylyn katoamisen pikavauhtia.

Näkymä saunaan kylpyhuoneesta katsottuna

Löylyä tarkalla kädellä nilkkoihin asti

Parhaat löylyt saa liruttamalla kiukaalle vettä hyvin rauhallisesti. Tämä tuntuu painavan löylyä alemmas huonetilassa ja jos saa samalla nostettua jalkansa istumalauteelle, niin on mahdollista saavuttaa lähes koko kehon löylyelämys.

Jos minun pitäisi parantaa kyseistä saunaa, niin olisin aloittanut laskemalla kattoa ja muuttamalla ilmanvaihtoa. Cilindron tyyppinen kiuas ei myöskään ole käyttöön omimmillaan, vaikkakin Scandicin aiempi esimerkki osoittaa, että pilarikin voi toimia hyvin hotellissa.

Esimerkillinen huonesaunan varustelu.

Erityisiä vilvoittelutiloja ei huoneen yhteydestä löydy. Ylimmän kerroksen sviiteissä on saunan lisäksi oma parvekkeensa, joka avaisi tämänkin vaihtoehdon. Toisaalta, saunassa on vaikea saada sellaista lämpöä, että perusteelliseen jäähdyttelyyn muualla kuin viileässä suihkussa olisi edes tarvetta. Myös huoneen tehokas ilmanvaihto antaa mahdollisuuden karistaa ylimääräinen lämpökuorma kehosta.

Näillä käyttövinkeillä Bulevardin sauna saa arvosanan tyydyttävä. Uskon, että sopivilla muutoksilla saunasta saisi myös hyvän. Hinta-laatu -suhteella arvioituna se jää valitettavan kauas, vaikka on selvää, että luksushotellissa kaikki maksaa tavallista enemmän.

Lapland Hotels kokonaisarvosana 3/5

Lapland Bulevardin yhteiset saunat

Koska huonesaunasta jäi hieman vaisu vaikutelma, päätimme käydä kokeilemassa myös yhteisiä saunoja. Yhteiskäyttösaunat miehille ja naisille kellaritiloissa ovat avoinna kello 17–22. Ne edustavat samaa tyyliä kuin huonesauna, mutta isommassa koossa. Näissä saunoissa on sitten varmasti kuuma, mutta muutoin samoja ongelmia kuin huonesaunassakin. Lauteet jäävät mataliksi ja kiuas on 1,3 m korkea. Ilmanvaihto voisi toimia paremmin, mutta miesten saunassa katon suljettava poistoventtiili on rikki ja löylyt jäävät jälleen roikkumaan hartiatasolle, sinne kiukaan yläpuolelle.

Muutoin yhteiset saunatilat ovat moitteettomassa kunnossa ja sertifikaattinsa ansainneet. Ainoastaan vettä joutuu juomaan suoraan hanasta, mutta tämä on varsin pieni puute muutoin toimivassa kokonaisuudessa.

Lapland hotels: hieno hotelli, huono sauna

En yllättänyt, siitä millaiset saunat Bulevardin Deluxe-huoneesta sekä yleisistä tiloista löytyivät. Hotellin ylelliseen tyyliin nähden saunat ovat valitettavan keskinkertaisia tai jopa huonoja. Ne on sisustuksellisesti yhdistetty taidokkaasti osaksi huoneen ja kylpyhuoneosaston kokonaisuutta, mutta kakku on valitettavasti vain päältä kaunis.

Neljän tähden hotellissa pitäisi olla neljän tähden sauna.

Hotellin hintatason huomioon ottaen minua jää harmittamaan, että hotelli on selvästi panostanut kansainvälisten vieraiden saunakokemukseen, mutta tärkein osa tätä arvolupausta jää lunastamatta. Toinen puoli tätä on toteutetun saunan energiankulutus. Suhteessa siihen, mikä sen käyttöarvo on, häviää lämpöä saunassa hurjasti. Suurin osa ”hukkaenergiasta” saataneen talteen lämmityskaudella, mutta viimeisimmän energiakriisin jälkimainingeissa pienikin hukka tuntuu pahalle.

Toivoa sopii, että kansainvälisen yleisön saunakokemus jää tämän hotellisaunan varaan, ympäristössä, jossa puitteet huippulaatuiselle elämyksellekin olisivat olemassa.

Kolmen saunan kokemuksella

Loppusanoiksi hotellisaunakiertueesta voi sanoa, että kyllä huonesauna voi luoda lisäarvoa hotellikäynnille, vaikkeivat huonesaunat saunojen aatelia olekaan. Jos huoneesta löytyy terassi tai parveke, niin potentiaali erinomaiseenkin saunakokemukseen kuitenkin on. Yhteiskäytössä olevien saunojen heikolle toteutukselle en sen sijaan voi antaa anteeksi. Hyvää saunaelämystä ei voi valitettavasti toteuttaa pelkkien puitteiden varaan, myös itse saunan on toimittava hyvin.

Kiitokset Laplan Hotels Bulevardin hotellipäällikkö Nathalie Huberille vierailun helpottamisesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tietoja kohteesta Lassi A Liikkanen

Saunologi ja saunan suunnittelun tutkimusmatkalainen. Johtava nykyaikainen suomalaisen saunan asiantuntija ja Suomen Saunaseuran Löylyn henki -palkittu 2021. Työkseni suunnittelen parempia digitaalisia palveluita. Minulla on pitkä historia tieteellisestä tutkimuksesta ja opetan satunnaisesti Aalto-yliopistossa.

0
    0
    Ostoskori - Cart
    Kori on tyhjä - Cart is emptyPalaa kauppaan - Return to Shop