Skip to content

Tiedote: Aurinkosauna Sveitsin Alpeilla

Julkaisen Saunologiassa tiedotteen aurinkosaunan joukkorahoituskampanjasta. Kysymyksessä on ainutlaatuinen, suorastaan vallankumouksellinen sauna, joka saa kaiken voimansa aurinkoenergiasta! Lytefire tarjoaa normaaleja, suomalaistakin tyydyttäviä saunalämpötiloja ja löylykokemuksen. Projektia joukkorahoitetaan uusien saunojen rakentamiseksi. Projekti pyrkii levittämään tietoisuutta ilmastonmuutoksesta ja käytännön ratkaisuista sen hillitsemiseksi uusiutuvien energiamuotojen käyttöä edistämällä.


Fideris, Sveitsi (kuvassa): Heubergen lomakohteessa Sveitsin Alpeilla seisoo uudentyyppinen sauna, joka toimii kokonaan peilien avulla keskitetyllä aurinkoenergialla. Peilit heijastavat auringonvalon kiuaskiviin, joille voi heittää normaalisti löylyä.

Hanke on yhteistyöprojekti Heubergen vuoristokeskuksen ja Solar Fire Concentrationin välillä. Jälkimmäinen on suomalainen, vaikuttavuuteen keskittyvä aurinkoenergiayritys. Ilmastomuutoksen vuoksi ja lumenpuutteen taklaamiseksi Heubergen kaltaiset, turismin parissa toimivat perheyritykset läpi Sveitsin etsivät uusia innovaatioita.

Lytefire-sauna rakennettiin helmikuussa 2020 paikallisesta puusta. Siinä on kääntyvä perusta, jolloin se voi hyödyntää auringon säteilyn tehokkaimmin. Se saavuttaa normaalin saunalämpötilan. Suuri panoraamaikkuna mahdollistaa maisemasta nauttimiseen. Lisää saunoja on luvassa keväällä ja kesällä 2020.

Aurinkosauna ei ole pelkkä nähtävyys, se myös herkistää yleisöä kasvavalle ilmastonmuutoskriisille ja mahdollistaa puhtaan omantunnon hyvinvointikokemuksen – aurinkosauna ei tuota hiilidioksidia tai muita käytön aikaisia päästöjä.

Aurinkosaunaprojekti on nyt edennyt joukkorahoitus-vaiheeseen, jotta useammat voivat saada aurinkosaunoista uutta energiaa. Vierailijat ovat lämpimästi tervetulleita yöpymään tai viettämään ystävien kanssa kuumaa päivää saunassa, oppimaan aurinkoenergiasta ja olemaan mukana käytännön ratkaisuissa ilmastonmuutokseen Heubergessa – ainakin heti kun Koronaviruksen aiheuttamat liikkumis- ja kokoontumisrajoitteet hellittävät.

Tutustu ja osallistu Lytefire-saunakampanjaan: https://www.lytefiresauna.com/

Katso esittelyvideo (englanniksi, suomenkielinen tekstitys):

Yhteystiedot

Lauri Nurro, lauri.nurro@lytefire.com 0408384579 (suomeksi)

Urs Riggenbach, Lytefire, urs.riggenbach@lytefire.com, +41 79 918 0663

Sara Wiesendanger, Heuberge AG, sara.wiesendanger@heuberge.ch, +41 81 300 30 70

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tietoja kohteesta Lassi A Liikkanen

Saunologi ja saunan suunnittelun tutkimusmatkalainen. Johtava nykyaikainen suomalaisen saunan asiantuntija ja Suomen Saunaseuran Löylyn henki -palkittu 2021. Työkseni suunnittelen parempia digitaalisia palveluita. Minulla on pitkä historia tieteellisestä tutkimuksesta ja opetan satunnaisesti Aalto-yliopistossa.

0
    0
    Ostoskori - Cart
    Kori on tyhjä - Cart is emptyPalaa kauppaan - Return to Shop