Skip to content some

Elokuun 2016 lyhyet

Julkaisen blogin pitkien artikkelien lisäksi silloin tällöin rakennusprojektiin liittyviä päivityksiä Facebookissa ja Twitterissä. Tällä sivulla koottuna elokuun 2016 keskeiset tapahtumat. Pysyt niistä kärryillä seuraamalla jompaakumpaa tiliä!

Katsaus elokuun tapahtumiin

Elokuun aluksi rakennus sai kaipaamansa kruunun eli bitumihuopakaton päälleen. Heinäkuun aikana pitkään ja hartaasti tehdyn kattotyön loppu onnistui omasta näkökulmastani helposti, sillä tällä kertaa päävastuussa oli rakennusammattilainen.

Allekirjoittaneen epäkiitolliseksi vastuutehtäväksi noin kuukauden rakentelun jälkeen jäi loppupyykki. Rakennussiivoaminen on tällaisessa räätälöidyssä puurakentamisessa aikamoinen urakka, sillä erilaista puusilppua ja muovienergiajaetta syntyy paljon. Rakensin polttopuumittaisille puupalikoille saunan takaseinällä tilapäisen hyllyn, keräsin nyrkin kokoiset sytykkeet isoihin ämpäreihin ja taapeloin pidemmät puut takaisin läjään. Lähes kahden päivän homma…

Merkittävin voitto katon lisäksi saatiin ovi- ja ikkunaosastolla. Kesällä tilatut ikkunat saapuivat puolentoista kuukauden (!!!) viiveellä, samoin Virosta Starkin kautta ostettu saunan ovi. Rakennuksen ulko-ovi lähti rakentumaan paikallisen puusepän verstaalla erittäin ripeästi, kun saunan omistajat saivat designin ruutupaperilla valmiiksi.

Elokuussa huomasin myös, että joitakin suunnitteluratkaisuja on edelleen tekemättä. Ovien ja ikkunoiden väri ehdittiin ratkaista. Lauderatkaisujen suhteen ollaan edelleen kahden pohjakaavamallin varassa. Heinäkuussa vaivanneet ikävät yllätykset onneksi vähenivät ja elokuusta jäi toiveikas, tosin varsin hidastunut olo.

Syyskuun alkaessa oli 95% (toivottavasti) sisärakentamiseen vaadittavista materiaaleista jo tontilla ja terassin rakentamisen aloittamisen suunnittelun pohtiminen kovassa vauhdissa… Terassista lisää syyskuun aikana.

Tässä kuvia ja videoita tämän kuun toiminnasta Twitter-tililtä:

 

2 thoughts on “Elokuun 2016 lyhyet

 1. Jouko Kanerva

  No tuleekos sinne tarpeeksi syvät lauteet että voi istua ylälauteella jalat suorina? Lienee itsestään selvä lähtökohta? Irralliset selkänojat niitä kaipaaville.
  Meinaan kun tekstissä viitattiin vielä avoimina oleviin lauderatkaisuihin.

  Vastaa
  1. Lassi A Liikkanen

   Tilaa tulee niin paljon kuin mahtuu! Vaihtoehtoina on perinteinen peräseinälaude ja U-malli. 6m2 pinta-ala kiukaan suojaetäisyyksineen rajoittaa kuitenkin lauderakennelmia.

   U-muotoisessa variaatiossa voi hyvin tullakin syviä kohtia. Selkänojat tulevat tehdyiksi kiinteinä osina lauderakennelmaan, jotta lauteiden ja seinän väliin jää tilaan tilaa ilmalle kiertää.

   Toisaalta, saunan korkeutta on tarkoitus hyödyntää niin paljon, ettei lauteilla ole välttämätöntä nostella koipiaan suuntaan eikä toiseen lämmön puutteessa.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tietoja kohteesta Lassi A Liikkanen

Saunologi ja saunan suunnittelun tutkimusmatkalainen. Johtava nykyaikainen suomalaisen saunan asiantuntija ja Suomen Saunaseuran Löylyn henki -palkittu 2021. Työkseni suunnittelen parempia digitaalisia palveluita. Minulla on pitkä historia tieteellisestä tutkimuksesta ja opetan satunnaisesti Aalto-yliopistossa.

0
  0
  Ostoskori - Cart
  Kori on tyhjä - Cart is emptyPalaa kauppaan - Return to Shop