Skip to content Saunologia.fi

170404-varaavan-takan-toisioilmakolot_8279

Takan toisioilmareikiä

Varaavan takan tulipesässä on runsaasti toisioilman tuloaukkoja. Nämä on säännöllisesti puhdistettava. Tulevaisuudessa myös puukiukaiden tulipesät näyttävät ehkät ältä.

3 thoughts on “170404-varaavan-takan-toisioilmakolot_8279

 1. Jussi-Pekka Leppänen

  Osaatko kertoa mikä funktio on tuolla kuvassa näkyvässä tulipesän takaseinällä olevalla rautahökötyksellä? Itseltäni löytyy vastaava (Nunnauuni) ja olen ihmetellyt sen tarkoitusta. Täysin irtonainen osa jonka olen saanut ajoittain kaadettua arinan päälle.

  Vastaa
  1. Lassi A Liikkanen

   Hei,
   Mikäli se irtoilee, niin siinä voi olla jotain vikaa. Nähdäkseni se on osa ilmanohjainta ja lisäksi suojelee tulipesän takaosaa siltä, että klapit osuisivat suoraan sinne. Se ei tosin takassa varmaan ole yhtä iso ongelma kuin kiukaissa, johon klapeja viskotaan kovemmalla kädellä.
   Lisäksi on hyvä, etteivät klapit pääse painumaan täysin seinää vasten.
   Lassi

   Vastaa
   1. Jussi-Pekka Leppänen

    Kiitokset pikaisesta vastauksesta! Tuo takaseinän suojelu kävi itsellänikin mielessä, mutta samassa yhteydessä ihmettelin sitä että on niin “irtonainen” että saan sen toisinaan kaadettua. Vielä lisäselvityksenä että kaatuminen käy toisinaan siinä yhteydessä kun tiputtelee tuhkaa tuhkalaatikkoon. Ja tämä taas käytännössä siten että liikuttelee tulipesän arinaa lasiluukun alla olevalla tapilla edestakas eteen ja taakse. Arina sitten tönii tuota ilmanohjainta/suojaa sen verran että saattaa kaatua. Ajattelin että on huonosti suunniteltu, mutta voihan tosiaan olla myös jotain vikaakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tietoja kohteesta Lassi A Liikkanen

Saunologi ja saunan suunnittelun tutkimusmatkalainen. Johtava nykyaikainen suomalaisen saunan asiantuntija ja Suomen Saunaseuran Löylyn henki -palkittu 2021. Työkseni suunnittelen parempia digitaalisia palveluita. Minulla on pitkä historia tieteellisestä tutkimuksesta ja opetan satunnaisesti Aalto-yliopistossa.

0
  0
  Ostoskori - Cart
  Kori on tyhjä - Cart is emptyPalaa kauppaan - Return to Shop